10 evenimente la care să mergi până la sfârșitul acestei săptămâni (Foto)

10 evenimente la care să mergi până la sfârșitul acestei săptămâni (Foto)

Dacă ai timp liber și îți dorești o ieșire în oraș, noi îți aducem mai aproape câteva evenimente la care poți ajunge.

Spectacole la teatru, workshopuri sau conferințe- asta poți alege din evenimentele de mai jos,  care credem noi că îți vor fi de ajutor.

VIA DAYS în Moldova

Pe parcursul a 3 zile, profesori, precum și actuali studenți ai VIA University College (Danemarca ), vor efectua o serie de vizite de studiu în instituții de învățământ din țară și la centrele partenere Artico și Dreamups, unde vor susține sesiuni de informare și admitere + ateliere de lucru IT (LEGO Workshops).
Detalii suplimentare + formular de înregistrare  https://goo.gl/g3Zbac

Când: 6, 7 si 8 februarie
Unde: Artico, Dreamups

  Miercuri, 7 februarie, 18.30 “Nunta de aur“, un spectacol despre destin şi iubire, fericire şi moarte: un tablou desprins din realitatea moldovenească a zilelor noastre. Povestea sinceră şi ataşantă a doi intelectuali ajunşi în pragul vârstei a treia, îndrăgostiţi ca-n prima zi.

Unde: Teatrul Național Mihai Eminescu

„Cutia Neagră” la Teatrul Geneza Art

„Cutia Neagră” este un spectacol autentic, despre influența, dependența și obsesia erei digitale, în lumea morală și spirituală a oamenilor acestui secol.
Spectacolul se axează pe situații spontane care provoacă discuții controversate, demaschează spațiul electronic în care fiecare și-a creat universul său. O realitate care alungă singurătatea și creează un confort psihic. E ca un joc, care se vrea democratic.
Cât de periculos este? E suficient doar să punem telefonul pe speaker.

Când: 8 februarie 2018,  ora 19:00

 

Joi, 8 februarie,  18.00 Spectacolul „Tache, Ianche şi Cadâr” readuce în scenă una dintre cele mai populare şi longevive piese clasice din dramaturgia românească, în care actorul are posibilitatea de a se descoperi, a se întrece pe sine însuşi.

Un spectacol cu umor irezistibil despre trei bătrâni puşi mereu pe şotii, doi tineri îndrăgostiţi, multe mofturi de mahala în toată splendoarea lor, dar şi despre toleranţă, prietenie, compasiune.

Aşadar, spectacolul „Tache, Ianche şi Cadâr” este istoria noastră, a celor care trăim sub acelaşi soare şi împărtăşim aceleaşi gânduri şi aspiraţii omeneşti.

Unde: Teatrul Național Mihai Eminescu

Cincizeci de Umbre Descătușate

Așteptarea a luat sfârșit! Ultima parte din celebra trilogie a ajuns în repertoriul la Cinema Patria.

Mai multe detalii despre eveniment, găsiți aici

Când: 8 februarie

Unde: Cinema Patria

Vineri, 9 februarie, 18.00 Legendara  „Casă Mare”  de Ion Druță revine pentru a treia oară pe scena Naționalului, acum în regia lui Alexandru Cozub..

Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și spiritului, impactul tehnologizării…. E, în fond, şi o frumoasă poveste de dragoste: un motiv în plus să nu rataţi spectacolul!

Unde: Teatrul Național Mihai Eminescu

Ignite Chișinău, The Spirit

Tonul ediției a IV-a va fi dat de spiritul oamenilor simpli din Moldova pe 9 februarie. Istoriile adevărate și pline de viață ale moldovenilor sunt ingredientele venirii pe lume a Ignite Chisinau. 20 de oameni deosebiți din Moldova, pompieri, agricultori, doctori, oameni simpli care trăiesc și muncesc cu pasiune la ei acasă, vin să aprindă scena cu emoții.

Când: 9 februarie, ora 19:00

Unde: Tekwill

Bilete găsiți aici.

El și Ea e Dragostea

El și Ea e Dragostea – o seară plină de Muzică și tandrețe, dedicată sentimentului etern al Iubirii!
În program – duete celebre ale muzicii universale, în interpretarea soliștilor iubiți și apreciați din Republica Moldova, acompaniați de Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale, sub bagheta dirijorală a Maestrului Mihail Agafița.

Când: 9 februarie, ora 18:00

Unde: Filarmonica Națională Serghei Lunchevici

Sâmbătă, 10 februarie, 18.00 „Hronicul Găinarilor” Două secole de amărăciune și-au pus amprenta pe noua producție a Teatrului Național „Mihai Eminescu”, „Hronicul Găinarilor” de Aureliu Busuioc

Bucuria celor amărâți de a fi rezistat în fața cruzimii istoriei, de a fi supraviețuit unui șir de orori „îndulcește” substanța dramatică a spectacolului jucat cu săli arhipline.

Unde: Teatrul Național Mihai Eminescu

Duminică, 11 februarie, 18.00 Spectacolul  În ochii tăi fermecători „vorbeşte” tulburător despre iubirea interzisă, pătimaşă, de neatins; transmite dramaticsetea de pur şi ideal, de necunoscut şi de nemărginire, erotica obsesivă ce animă opera lui Gib Mihăiescu (în interbelic, a fost avocat la Chişinău). În ritm de tangou şi romanţă eternă,  aventura scenică ne teleportează către întruchiparea misterului feminin, „ru­soai­ca” din lecturi sau din vise. Fiecare ascunde în inimă femeia ireală,”pe veci pierdută, pururi adorată” adulmecată în toate  făpturile întâlnite.

Unde: Teatrul Național Mihai Eminescu