136 de pagini în 513

136 de pagini în 513

Să scrii despre lansarea unei cărți fără să fi citit cartea – bizar, poate stupid, dar interesant, hai să experimentăm. Până la urmă, și Zina Zen a scris cartea de la ultima pagină…

Să scrii despre lansarea unei cărți fără să fi citit cartea – bizar, poate stupid, dar interesant, hai să experimentăm. Până la urmă, și Zina Zen a scris cartea de la ultima pagină…

Lansarea a avut loc în restaurantul/clubul Barbar, ex-513. Ar fi ciudat să aibă loc în altă parte, având în vedere titlul cărții.

Am mers la această lansare cu speranța că va fi lumină, va fi mai multă lumină decât în nopțile cu petreceri, pentru că e carte, lectură, câțiva oameni cu vederea slabă etc. Îndată ce am pășit pe scări am înțeles că am sperat în zadar și mi-am ales un ungher mai aproape de scenă. Așadar, încetișor descâlcim cârligelele, cerculețele, căciulițele și împletim cuvinte…

Evenimentul a fost moderat de către Dumitru Marian, iar pe scenă, rând pe rând, urcau cei care au avut norocul să citească cartea și care au o istorie aparte despre întâlnirea, mai mult sau mai puțin întâmplătoare, cu autoarea romanului.

Gânduri despre 513

Dumitru Marian
O  carte despre femei, ce o pot înțelege și bărbații.

Diana Guja
A sensibilizat un om insensibil… Am început s-o citesc în troleibuz și… m-am oprit. Simțeam că o să izbucnesc în plâns.
S-a dovedit că avem mult mai multe în comun decât ne pare la prima vedere – cu toții credem în destin, mai ales în ideea că are pregătit ceva special și frumos pentru noi.

Igor Guzun
O carte care m-a întors pe dos, m-a scuturat. Poate ca să fiu mai curat. Poate ca să țin mai mult.
Ca să țin mai mult la prieteni și la oamenii dragi.

Augustina Șiman
O carte sinceră.
Tot timpul e un El în schemă…

Johnny Alici
Are un aftertaste care nu te lasă cu una, cu două.
Iubirea depășește dragostea.
Dum spiro spero

Angela Stafii
Această carte e un verde de când lumea…
Răspunsul la ce vrea o femeie.

Autoarea, mândră să lanseze cea de-a treia carte, le-a mulțumit tuturor celor care i-au ieșit în cale, s-au oprit pentru un anotimp, sau i-au dăruit o amintire și au mers mai departe, sau… au trecut pe alături, lăsând doar un ce-ar fi fost dacă… Zina Zen a cules trăiri și le-a întins, cu grija unui ceasornicar, într-o carte.
Ce ține de publicul larg, aceasta nu a căutat să flateze cititorii, să le ungă egoul măcar cu un strop de miere, ci într-o manieră nonșalantă, a declarat că nu dă doi bani pe părerea unor oameni necunoscuți… Deși, poate pentru ea, nimeni nu e absolut necunoscut…

Ce ține de mine, pe lângă litere încâlcite, am prins câteva cuvinte, un pic de liniște, fraze frânte, le-am pus la un loc, iar ele s-au încolăcit la cald și s-au pus să mă trezească cu asocieri.
Tren, geamul rece de care te sprijini și adormi, filmul Before the sunrise, dansurile Isadorei Duncan și acel sentiment de stă să plouă… așa cum n-a mai plouat de mii de ani, pentru niciunul din miliarde. Special pentru tine, magic și ca la nimeni.

Lectură plăcută ție și… mie!

La Chișinău cărțile vor fi puse în vânzare în librării și online, prin librăria online elibrăria.
Pentru România și străinătate, se pot face precomenzi pe site-ul zina-zen.ro. Primele 100 de cărți vor fi semnate.