Distribuie prietenilor:

5 Povești inspiraționale care ne arată cât de minunați sunt oamenii! (Foto)

5 Povești inspiraționale care ne arată cât de minunați sunt oamenii! (Foto)
Distribuie prietenilor:

Oamenii sunt minunați! Cu toții știm că bunătatea, politeția, dragostea față de aproape nu se vor demoda niciodată. Fiecare dintre noi a trăit situații când a surâs și i s-a făcut ziua mai bună de la un gest simplu. Citește trei povești care te vor inspira.

flikr

Astăzi, în timp ce așteptam la coadă pentru a plăti, fiica mea, în vârstă de 9 ani, m-a rugat să-i cumpăr o acadea. După ce am refuzat-o de două ori, am cedat, i-am luat o acadea și într-un final, am plătit. Când a venit momentul să ne îndreptăm spre ieșire, ea s-a oprit, s-a întors și i-a dat acadeaua băiețelului care aștepta alături de mama lui, în spatele nostru. Când am întrebat-o de ce i-a dat-o lui, mi-a răspuns zâmbind că a auzit-o pe mamă spunându-i acestuia că nu mai au bani pentru acadea și că nu vor avea până nu va reuși să-și găsească un alt loc de muncă.

În dimineața aceasta, în jurul orei 8, când așteptam la coadă într-un supermarket, pentru a plăti, am observat o femeie care aștepta în spatele meu. Părea supărată, așa că am luat un trandafir dintr-o galeată cu apa de lângă casă, am plătit pentru el și pentru restul cumpărăturilor. M-am întors la femeia din spate, i-am oferit trandafirul, sperând să-i fac ziua mai frumoasă și am plecat. O oră mai târziu, când noul nostru vicepreședinte a venit pentru a ne fi prezentat, am rămas blocat, căci era întocmai femeia căreia îi dădusem trandafirul. Când m-a văzut, mi-a zâmbit cald și mi-a spus: „Mulțumesc pentru floare. Eram doar puțin emoționată pentru că urma să încep prima zi de lucru aici.”

Astăzi, pentru un moment, m-am simțit extrem de frustrat pentru că trebuia să merg la muncă într-o dimineață de sâmbătă. Apoi mi-am reamintit că m-am trezit în dimineața aceasta (la fel ca în toate celelalte dinaintea ei) într-un pat, cald și moale, în siguranță, în timp ce alții au fost obligați să doarmă sub cerul liber, căci nu-și pot permite un acoperiș deasupra capului. Mi-am reamintit că mă voi urca în mașina mea și voi conduce, lejer, spre locul de muncă. Mi-am pus cafea fierbinte într-o cană, pe care am băut-o în timp ce luam micul dejun și m-am gândit că sunt mulți, prea mulți oameni care seara trecută s-au dus la culcare înfometați și s-au sculat în dimineața aceasta, la fel în înfometați. Așa că, în loc să-mi spun cât de nenorocos sunt pentru că trebuie să lucrez sâmbăta, am ales să zâmbesc. Am ales să găsesc pe cineva care s-a trezit înfrigurat și înfometat în dimineața aceasta și să-i ofer și lui, măcar o mică părticică din ceea ce mi-a fost oferit mie.

Astăzi, opt dintre elevele mele (toate înscrise în echipa de fotbal a liceului) au intrat în clasă având părul tuns mult mai scurt decât în mod normal. Am aflat mai târziu că în momentul în care au aflat că antrenoarea lor de fotbal a fost diagnosticată cu cancer s-au hotărât să se întâlnească seara (cum au și făcut aseară) și s-au dus împreună la o organizație caritabilă, unde s-au tuns și și-au donat, fiecare, o mare parte din păr pentru a putea face peruci pentru bolnavii de cancer.

Astăzi, în timp ce-mi plimbam câinele, am văzut un bărbat (care știam că nu are adăpost și trăia pe străzi) care ținea în brațe o cutie cu pisoiași. Când l-am întrebat de ei, mi-a spus că cineva i-a abandonat lângă o pubelă de gunoi. Mi-a spus că le-a dat de mâncare ce a reușit și el să găsească și mi-a cerut ajutorul pentru a le găsi pisoilor un cămin și pentru a-i da pe pisoi spre adopție. L-am sunat pe veterinarul câinelui meu, care este un iubitor de animale înrăit, i-am spus povestea și i-am spus și unde îl poate găsi pe bărbat. În seara aceasta am primit un mesaj de la veterinar, în care îmi spunea că i-a adoptat el însuși pe pisoi, temporar, până le va găsi un cămin permanent. Mi-a mai spus și că a fost impresionat de bunătatea bărbatului și că i-a oferit și acestuia o slujbă la cabinetul veterinar (cu jumătate de normă, pentru moment) și un loc în care să stea până va reuși să se pună pe picioare.

Sursa

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?