Distribuie prietenilor:

5 titluri de cărți pentru dezvoltarea personală care îți vor schimba modul de gândire (Foto)

5 titluri de cărți pentru dezvoltarea personală care îți vor schimba modul de gândire (Foto)
Distribuie prietenilor:

Cărțile citite pot fi considerate un indicator al performanței pe care o demonstrăm în diverse domenii ale vieții sociale. Experții Blinkist transformă cele mai bune cărți care te ajută să crești în insighturi ușor de înțeles, memorabile. Poți începe cu cele mai bune 5 cărți care îți vor schimba viața. Următoarele titluri sunt considerate cele mai bune 5 cărți de dezvoltare personală.

13 lucruri pe care oamenii puternici emoțional nu le fac (13 things mentally strong people don’t do) de către Amy Morin
Una dintre cele mai bune cărți care îți vor schimba viața, scrisă de Amy Morin, are doar 12 minute pe Blinkist. Dacă te împotmolești de fiecare dată când încerci să treci peste greșelile tale, dacă îți dai seama că te lași prinsă în lucrurile pe care tu nu le potri controla, aceasta este cartea pentru tine.

Poți învăța să depășești obstacolele acestea și poți vedea rolul blocajelor tale în a-ți influența viața de zi cu zi. Morin vorbește despre pacienții săi de la terapie și felul în care ei au depășit clipele dificile.

Cum să încetezi să te îngrijorezi și să începi să trăiești (How to stop worrying and start living) de către Dale Carnegie
Dale Carnegie este autorul multor cărți de dezvoltare personală. Aceasta are 19 minute în aplicația Blinkist. Dacă și tu te-ai întrebat de ce nu poți să te oprești din a te îngrijora în legătură cu lucrurile și oamenii din viața ta. Dacă mereu te întorci la celeași „fixații” oricât de greu încerci să te eliberezi, ai nevoie să definești sursa stresorilor tăi. Trebuie să conștientizezi ce te face să ai anxietați pentru a le depăși. Carnegie a găsit o formulă pe care timpul nu a demontat-o și care te ajută să te vinedci de „gânditul prea mult”.

Cum îți vei măsura viața (How will you measure your life) de către Clayton M. Christensen, James Allworth, Karen Dillon
Aceasta este una dintre cele mai bune cărți care te vor ajuta să crești. Cu doar 13 minute în aplicația mai sus amintită, lectura te va ajuta să îți dai seama pe ce pui accentul în viață. Vei avea revelații ce te vor schimba, după ce vei constata la ce renunți în viață, uneori tocmai la ce prețuiești mai mult. Pui accent pe avere, pe realizarea profesională și îți neglijezi familia și prietenii, pe tine însăți? Deși ai beneficii inițial, în timp acest stil de viață te va îmbolnăvi.

Găsește-te (Finding your element) de către Ken Robinson
În doar 13 minute, una dintre cele mai bune cărți care îți vor schimba viața te va ajuta să îți găsești pasiunea. Sensul. Scopul în viață. Dacă nu știi încă cine ești tu sau dacă ai blocat adevăratul Eu, află cum poți să te eliberezi de regulile stricte sociale ori familiale, pentru a-ți găsi sensul în viață.

 

Inteligența emoțională (Emoțional Intelligence) de către Daniel Goleman
Pe ultimul loc, însă nu cea de pe urmă din topul celor 5 cărți care îți vor schimba viața, se situează și „Inteligența emoțională”, pe care o poți asculta în 16 minute pe Blinkist.

Știai că dacă pulsul tău crește până la 100 de bătăi pe minut ești considerată o persoană prea emoțională să gândești rațional? Lași emoțiile și trăirile să îți umbrașcă judecata mai des decât ai vrea, chiar mai des decât conștientizezi? Autorul acestei cărți explică cum emoțiile te pot domina și mai ales cum poți face să iei cele mai bune decizii în viață.

Sursa: Andreearaicu.ro