Distribuie prietenilor:

6 sfaturi pentru o viaţă sănătoasă de la cel mai longeviv medic japonez: „Mâncaţi pentru a trăi, nu trăiţi pentru a mânca” (Foto)

6 sfaturi pentru o viaţă sănătoasă de la cel mai longeviv medic japonez: „Mâncaţi pentru a trăi, nu trăiţi pentru a mânca” (Foto)
Distribuie prietenilor:

A publicat peste 150 de cărţi şi este recunoscut pentru succesul înregistrat în cadrul miilor de conferinţe pe teme de sănătate. Dr. Shigeaki Hinohara, expert în longevitate, a lăsat în urmă cele mai importante reguli care l-au ajutat să trăiască 105 ani.
Dr. Shigeaki Hinohara, expert în longevitate, medic şi preşedinte emerit al Universităţii St. Luke, care a murit la vârsta de 105 ani, a lăsat în urmă cele mai importante reguli care l-au ajutat să atingă această vârstă, scrie grazeme.com. Medicul a publicat în jur de 150 de cărţi, între care „A trai mult, a trai bine“, care s-a vândut în peste 1,2 milioane de exemplare.

Youtube

Printre sfaturile oferite de medic pentru o viaţă lonevivă se numără:

Împărtăşiţi-vă cunoştinţele

Dr. Hinohara a participat la sute de seminarii vorbind despre sănătate, longevitate, război şi pace. De cele mai multe ori acesta a rămas pe tot parcursul conferinţei în picioare, recomandând publicului să facă acelaşi lucru.

Nu vă retrageţi din câmpul muncii, continuaţi-vă activitatea cât mai mult 

„După părerea mea, nimeni n-ar trebui să iasa la pensie, dar dacă altfel nu se poate, ar trebui să se întâmple mai târziu de 65 de ani. Dacă doriţi să vă bucuraţi de longevitate, trebuie să fiţi mereu activi şi să vă planificaţi cât mai multe activităţi pentru viitor“, spune medicul.

Menţineţi-vă greutatea

Dr. Hinohara recomandă să vă menţineţi greutatea dacă doriţi să rămâneţi sănătoşi. Acesta consumă un amestec din suc de portocale, o lingură de ulei de măsline şi o ceaşcă de cafea la micul dejun, pentru a preveni creşterea în greutate.

Nu vă stresaţi corpul cu reguli fixe

Prin eliminarea regulilor fixe privind alimentaţia sau programul zilnic, veţi contribui la creşterea şanselor unei vieţi mai sănătoase şi veţi fi mai energici.

Reduceţi grijile şi stresul

Potrivit medicului, trebuie să încercaţi să eliminaţi grijile cotidiene. Viaţa este plină de lucruri imprevizibile, aşa că trebuie să învăţaţi să vă adaptaţi tuturor circumstanţelor. La 59 de ani, dr. Hinohara a fost răpit de Armata Roşie şi a petrecut patru zile în condiţii extreme, fiind ţinut legat la temperaturi foarte ridicate, rămânând uimit de modul în care corpul său s-a adaptat la lipsa de mâncare şi somn. „Pe 31 martie 1970, când aveam 59 de ani, m-am îmbarcat pentru un zbor de la Tokyo la Fukuoka. Mi-aduc aminte că era o dimineaţă frumoasă şi însorită. În timp ce treceam pe lângă muntele Fuji, avionul a fost deturnat de Liga Comunistă Japoneza – Facţiunea Armata Roşie. Am petrecut urmatoarele patru zile legat de scaun, într-o temperatură de 40°C. Ca doctor, am privit totul ca pe un experiment şi am fost uimit să constat cum corpul îşi încetineşte funcţiile pe timp de criză“, povestea Hinohara în timpul vieţii.

Mâncaţi pentru a trăi, nu trăiţi pentru a mânca

În privinţa alimentaţiei, medicul spunea adesea: „Mâncaţi pentru a trăi, nu trăiţi pentru a mânca“. Acesta amintea de nenumăratele tabele cu alimente toxice sau benefice, modul în care ar trebui să fie combinate şi la ce oră ar trebui să le consumăm, fiind de părere că aceste reguli devin de multe ori imposibil de urmat.

Sursa

zvr
Cum ți s-a părut articolul?

ULTIMELE

zvr
Cum ți s-a părut articolul?