7 cărți scrise de autorii din Republica Moldova pe care trebuie să le citești

7 cărți scrise de autorii din Republica Moldova pe care trebuie să le citești

Vacanță, soare și mai mult timp liber! Pentru zilele lungi și călduroase de vară, noi îți recomandăm romane captivante, care îți va ocupa timpul în cel mai frumos mod posibil.

 

„Sandhya” de Viorica Nagacevschi
18302222_10212680011264336_1167877544_n

 Un jurnal de călătorie nu e întodeauna un roman de dragoste. SANDYA este o excepție. Află contrastele care te fac mai liber, mai aproape de tine, mai acasă chiar dacă distanțele te fac mai străin.

Și dacă mai vrea, dacă îl dorește, și nu poate bloca mesajele, dragostea vine ca o dezlegare, o lecție de care să te ții și să nu te lași, nici chiar dacă apele oceanului îți va spăla nisipul de sub talpa piciorului care ți-l ia până în mijlocul apelor.

Perfecțiunea nu are limite, precum nici libertatea nu are aripi delimitate, dar fiecare tinde spre a le atinge prin gânduri, fapte și chiar atingeri de mână.

Doi eroi adevărați, o fată de 25 de ani și un bărbat bogat, cu o experiență coaptă, înrădăcinat în India, se avântă pe brațele unei iubiri, zbătându-se între nopți și zile neterminate, între furturi de săruturi rezemate pe clanțe de uși, care în loc să-i despartă, rămân ostaticii scârțâitului autentic, condamnând nopțile la nesomn.

Dumnezeu nu are anticameră. Bătaia de la ușa lui e bătaia spre inima fiecăruia. Uneori ușile se deschid și singure.

 Cartea o poți cumpăra AICI

„Te blestem să te îndrăgostești de mine” de Nicolae Dabija

te-blestem-sa-te-indragostesti-de-mine

Cartea iubirilor imposibile

– Mă iubești? mă întreabă ea sub clar de lună.
– Da.
– Mult de tot?
– Mult de tot.
– Și ai putea face totul pentru mine?
– Aș putea, afirm vu încredere.
– Dacă mă iubești mult de tot și zici că ai putea face torul pentru mine, atunci, te rog, să nu mă mai iubești.

Cumpără cartea AICI

 

„513” de Zina Zen 

Screenshot_5

Nu am scris-o pentru mine sau pentru cineva anume. Ea s-a cerut scrisă, eu am dat-o lumii. Ce-o să fie mai departe, nu știu. Acum are destinul ei. Nici cu celelalte două nu am știut ce o să se întâmple, și au fost niște experiențe copleșitoare și pline de surprize frumoase și oameni minunați. De fapt, nu e vorba de o carte, e vorba de ușă spre o lume” Zina Zen

Cartea o poți procura AICI

„Dirty Vera Cruz” de Lola Majeure

17842438_234046067064815_415764962_n

„Dirty Vera Cruz” , continuarea romanului „Sweet Vera Cruz” arată cum s-au schimbat și dacă s-au schimbat oamenii din orășelul în care pentru sex se plătește ca și pentru bomboane. Chiar dacă e un oraș imaginar, tot ceea ce se întâmplă acolo, se întâmplă și în casele, patul și inima multor cititori.

„Trebuia să mă curăț de această carte, eu să-mi trăiesc viața mea, ea – pe a ei. De asta am ales să scriu continuarea.

Cartea o poți cumpăra AICI

„Vara în care mama avea ochii verzi” de Tatiana Țîbuleac

1072365

„Tatiana Țîbuleac a reușit un tur de forță cu acest prim roman al ei. Începutul, un overflow de imagini furioase și hipnotice, aduce bine cu Portocala mecanică de la un punct încolo, furia începe să se domolească, înlocuită de o visătorie paranoidă coagulată în jurul figurii mamei, generând la foc continuu fraze cu nimic mai prejos decât cele ale Aglajei Veteranyi; iar ultima treime a romanului, în care o mamă bolnavă de cancer și un fiu așteaptă moartea împreună – ei bine, pentru intensitatea ei atât de particulară nu îi pot găsi Tatianei Țîbuleac vreun corespondent. Scurt și intens, romanul ei splendid impune o prozatoare de la care am cele mai mari așteptări.” (Radu Vancu)

Cartea o poți cumpăra AICI

„VINIL” de Igor Guzun 

vinil-igor-guzun-coperta

„VINIL” de Igor Guzun este o carte cu texte scurte despre Moldova, cu farmecul şi paradoxurile ei, unde cele mai frumoase texte despre oameni sunt necrologurile” şi unde „învăţătorii visează toată viaţa Creta, și doar elevii lor ajung acolo”.

„VINIL” este o carte şi despre copilărie, o vârstă la care „și câinele, și pisica sunt mai în vârstă ca tine”, atunci când „primii noștri bani au fost niște frunze galbene într-un portmoneu din hârtie de gazetă”.

Este o carte care pune ritmurile şi vieţii de azi pe un suport tradiţional, ca de vinil, pentru a ne aminti despre lucrurile care contează cu adevărat: copii, dragoste şi, de ce nu, Moldova, cu fascinaţia şi idioţeniile ei.

Cartea o poți procura AICI

„Hymen” de Radu Poclitari 

unnamed-7-2_1

Romanul de debut Hymen – proză pulberă – așa cum o dezmiardă însuși autorul e o travestire a iubirii în maladie, în pudicitate, în hymen. Romanul definește sexualitatea adolescentină, formula ei obsesivă și brută, aflată într-o continuă metamorfoză.

Iubești o singură dată pe lumea asta, restul iubirilor sunt pupe contrafăcute, la o asemenea concluzie ajunge protagonistul a cărui nume nu se divulgă, pentru că e un anonim așa cum iubirile concep numai anonimi. La polul opus apare și Ella, fecioara malignă cu dedublare de personalitate, Ella care abia își atinge majoratul și care devine femeia imago.

„Într-o iubire e imposibil să cunoști cu ce număr de ordine intră fiecare.”

Cartea o poți cumpăra AICI