9 cărți de dezvoltare personală pe care merită să le citești (Foto)

9 cărți de dezvoltare personală pe care merită să le citești (Foto)

Comunicarea inteligentă cu semenii, creșterea abilităților de relaționare în cadrul profesional, depășirea fricii de a vorbi în public sunt doar câteva din temele abordate de majoritatea celor preocupați de dezvoltarea lor personală și profesională.

1. Neil Fiore – „Awaken Your Strongest Self”

Această carte te va ajuta să-ți schimbi atitudinea față de viață, să fii mai productiv și mai deschis în fața schimbărilor.

2. James Surowiecki – „The wisdom of crowds”

Este o carte ce ne învață să încetăm să ne mai temem de mulțimi, să ne irităm când suntem înghesuiți în transportul public. Înțelegerea psihologiei colective, la fel te va ajuta să-ți îmbunătățești relațiile cu colegii și să-ți dezvolți capacitățile intelectuale.

3. Tina Seelig – „What I Wish I knew when I Was 20: A Crash Course on Making Your Place in the World”

Cartea respectivă te va face să redevii o personalitate creativă, care erai de la natură până ce nu te-ai obișnuit să fii ca toți. În perspectivă, aceasta te va duce spre succes și autorealizare.

4. Keith Ferrazzi – „Never Eat Alone”

Este o carte ideală pentru a învăța să comunicăm și să relaționăm cu oamenii din jur. După lecturarea acestei cărți, cariera și familia ar trebui să devină cele mai mari reușite din viața ta.

5. Regina Brett – „ God Never Blinks: 50 Lessons for Life’s Little Detours”

Este cartea care te îndeamnă să-ți trăiești viața din plin, să nu mai amâni nimic pentru mai apoi, fiindcă „apoi” poate să nu mai fie. Iată de ce să nu mai riști.

6. Ken Robinson – „The Element. How Finding Your Passion Changes Everything”

O carte care te va ajuta să te înțelegi mai bine, să-ți găsești vocația, să te autorealizezi profesional și să fii pasionat de ceea ce faci. Așa încât să nu mai lucrezi nicio zi.

7. Kelly McGonigal – „The Willpower Instinct”

Cartea respectivă te va ajuta să-ți dezvolți puterea voinței și alte calități conexe, precum: răbdarea, autostăpânirea, punctualitatea. Plus la toate, vei învăța cum să lupți cu lenea și să duci totul până la capăt.

8. Steve Harvey – „Act Like a Lady, Think Like a Man”

Este perfectă pentru a înțelege bărbații și modurile în care ei își manifestă dragostea. Posibil că după lecturarea acestei cărți îți vei revizui viziunea asupra relațiilor între sexe și îți vei „redesena” portretul bărbatului ideal, reușind astfel să-ți refaci viața personală.

9. Hugh Weber – „Dude to Dad”

Este o carte destinată proaspeților părinți, care vor putea să se adapteze mai ușor la rolul nou pe care îl au și să se lase duși de valul potrivit.

Sursa foto: news.com.au, amazon.com

Sursa