Distribuie prietenilor:

A susținut teza de licență în lenjerie după ce un profesor a criticat-o pentru îmbrăcămintea neadecvată (Foto)

A susținut teza de licență în lenjerie după ce un profesor a criticat-o pentru îmbrăcămintea neadecvată (Foto)
Distribuie prietenilor:

Letitia Chai, studentă la Universitatea Cornell din Ithaca, New York, şi-a scos hainele în timpul prezentării lucrării sale, transmisă live pe Facebook, pentru a se opune „covingerilor opresive şi discriminării“.

Tânăra a pus la cale protestul după ce profesorul ei i-a atras atenţia în legătură cu alegerea hainelor în timpul unui test, spunându-i că „pantalonii sunt prea scurţi“.   Descriind incidentul într-o postare pe Facebook, Chai a scris: „A continuat să-mi spună în faţa întregii clase că distrag atenţia bărbaţilor de la conţinutul prezentării mele către corpul meu“.

„Cred că am fost atât de surprinsă, încât nu ştiam cum să răspund“, a declarat ea pentru Cornell Sun.

Chai spune că unii dintre studenţii prezenţi în clasă au fost, de asemenea, surprinşi de comentariu, însă un student internaţional a fost de acord cu profesorul şi i-a spus că are „o obligaţie morală să se îmbrace mai conservator“ din respect pentru auditoriul ei.   După ce a părăsit sala de clasă, profesorul a ieşit să vorbească cu ea şi, potrivit spuselor studentei, a întrebat-o ce ar spune mama ei despre vestimentaţia sa.

„Ce ar crede mama? Mama mea este o profesoară şi predă cursuri despre feminism, genuri şi sexualitate. Ea şi-a dedicat viaţa pentru susţinerea oamenilor în toate identităţile de gen, aşa că mama n-ar avea nimic împotriva pantalonilor mei scurţi“, a mai scris tânăra.

Când a fost întrebată ce are de gând să facă în privinţa incidentului, Chai a răspuns: „Voi oferi cel mai bun discurs al vieţii mele“.

Aşa că fata şi-a invitat prietenii virtuali să o susţină în ziua prezentării tezei şi le-a cerut să se dezbrace până la lenjerie, împreună cu ea, în timpul prezentării sale de 15 minute.   Evenimentul a fost transmis live pe Facebook, în timp ce Chai şi-a scos hainele, iar unii dintre studenţii din sală i-au urmat exemplul în semn de susţinere.

Ea a spus publicului, format din câteva zeci de persoane, că aceasta a fost o chemare la „solidaritate“ cu studenţi ca ea, cărora li s-a cerut „să-şi pună la îndoială înfăţişarea pentru confortul celorlalţi“.

Profesorul implicat a spus presei locale: „Nu le spun studenţilor mei ce să poarte şi nici nu le definesc ce înseamnă o îmbrăcăminte potrivită. Le cer să reflecteze şi să ia propriile decizii“.

Sursa

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?