Distribuie prietenilor:

Aceasta este țara în care a fost interzisă sărbătoare Valentine’s Day! Este considerată drept amorală (Foto)

Aceasta este țara în care a fost interzisă sărbătoare Valentine’s Day! Este considerată drept amorală (Foto)
Distribuie prietenilor:

Valentine’s Day a devenit populară în rândul tinerilor din întreaga lume, mulţi dintre aceştia obişnuind să ofere cadouri partenerilor pentru a-şi celebra iubirea, însă a apărut şi prima ţară care a interzis prin lege această sărbătoare.

Pakistan a devenit prima ţară care interzice această sărbătoare, verdictul fiind dat de Înalta Curte din Islamabad. Un tribunal a interzis încă din 2017 orice sărbătoare publică legată de Valentine’s Day, susţinând că este „amorală“, împotriva Islamului şi că promovează cultura occidentală, scrie Reuters. Astfel este interzisă reclama fie ea electronică sau tipărită care face referire la Valentine’s Day, dar şi comercializarea produselor asociate cu această sărbătoare (cupidoni, inimioare, etc.) sau sărbătorirea în spaţiul public.

Potrivit Reuters, autorităţile au luat această decizie după ce un bărbat a realizat o petiţie care susţinea că această sărbătoare promovează imoralitatea, nuditatea şi indecenţa. Şi, la fel ca în multe alte ţări, restaurantele şi magazinele de retail se aşteptau să câştige sume importante de bani prin promoţiile speciale de Valentine’s Day. „Noi suntem musulmani. Religia noastră interzice sărbători precum Valentine’s Day“, menţionează un cetăţean pakistanez, citat de adevarul.ro

Florăriile vând chiar de 10 ori mai mult pe 14 februarie faţă de o zi obişnuită.    Mohammand Naveed, patronul unei florării, a declarat pentru CNN că a achiziţionat flori în formă de inimă în valoare de 2000 de dolari. „Dacă ne este interzisă vânzarea acestora atunci va fi un dezastru. Nu ne permitem aşa ceva“, a spus el.

reuters

De asemenea, un alt florar, Salman Mahmood, a declarat că nu vede un real pericol în a sărbători Ziua Îndrăgostiţilor prin gesturi mărunte, precum oferirea unei flori: „Nu ştiu ce pericole înfruntă aceşti islamişti prin faptul că eu voi câştiga puţin mai mult din vânzarea de flori sau că cineva foloseşte această zi pentru a sărbători ceva“.

Tinerii pakistanezi nu se tem, însă, foarte tare de această interdicţie. „Voi sărbători Valentine’s Day, este strict alegerea mea“, a declarat unul dintre aceştia.
Sursa