Află cu ce poți înlocui cafeaua: alternative sănătoase pentru a te menține revigorat

Află cu ce poți înlocui cafeaua: alternative sănătoase pentru a te menține revigorat

Atunci când ne întrebam cu ce putem înlocui cafeaua, experții au cele mai bune sfaturi în domeniu. Ca să îți convingi organismul să renunțe la această licoare aromată, optează pentru variante asemănătoare la gust ori la aspect. Vei găsi în comerț substitute mai sănătoase la cafea, care se vor dovedi în timp adevărați aliați.

Teeccino – a devenit în ultima perioadă tot mai popular în rândul mixurilor cu rol de substituent. Acesta conține pudra de roșcove, rădăcină de cicoare, orz, păpădie, stafide și smochine – o combinație delicioasă și energizantă de care te vei îndrăgosti de la prima gură. Gustul băuturii este destul de asemănător cu cel al cafelei, dar nu conține cafeina și are multe beneficii pentru sănătate, în special pentru sistemul digestiv.
Ceaiul negru –conține cafeină, însă în doze mai mici față de cafea. Îl poți combina cu lapte și cu fructe uscate pentru o experiență mai interesantă. Lichidul nu te va dezamăgi nici la gust, nici la aromă și te va încărca cu energie pentru mai multe ori la rând.
Ceaiul verde – este perfect atunci când ne întrebam cu ce putem înlocui cafeaua. Pe lângă faptul că te ajută să câștigi lupta dusă împotriva dependenței de cafea, mai oferă și alte beneficii importante organismului. Scade colesterolul, ține îmbătrânirea prematură la distanță, te ajută să slăbești și previne formarea celulelor canceroase.
Cicoarea – se numără printre cei mai buni înlocuitori ai cafelei, astfel că ar trebui să o incluzi cu încredere pe lista ta. Are un gust și o aromă similare lichidului care ți-a provocat dependența, așa că nu vei simți o diferență mare atunci când vei apela la această alternativă.

 

Sursa