Alege profesia care inspiră! Află cum e să fii femeie-polițist în Moldova (Foto)

Alege profesia care inspiră! Află cum e să fii femeie-polițist în Moldova (Foto)

Mai multe tinere au avut ocazia să viziteze Inspectoratul General de Poliție pentru a cunoaște mai multe subtilități ale profesiei care inspira, cea de polițistă.

În cadrul evenimentului, patru femei polițiste le-au vorbit fetelor despre riscuri, provocări, dar și cât de interesantă poate fi această meserie. Scopul acestei întâlniri este de a familiariza tinerii cu activitatea din cadrul Poliției, în special,cu ce presupune o carieră de succes în acest domeniu pentru o femeie.

Screenshot_22

Obișnuite cu adrenalina pe care o primesc zilnic, polițistele au făcut din asta un mod de viață.

„Începuturile sunt cele mai grele. În orice sistem în care v-ați duce, să aveți așteptări cât mai puține. Aportul psihologului într-o subdiviziune este destul de mare, pe lângă ședințele psihologice și traininguri, noi mai participăm la manifestările cu caracter excepțional: mitinguri, concerte, meciuri de fotbal. Fiecare intervenție își pune amprenta asupra noastră și ca personalitate, dar și ca specialist” , ne spune Mariana Suvac, psiholog Inspectoratul Național de Patrulare.

Screenshot_23

De asemenea, psihologul le-a mai mărturisit fetelor despre necesitatea de a fi determinate în a oferi ajutor, deoarece rolul unui polițist este de a asigura securitatea societății.

„Fiecare experiență pe care o trăiesc îmi dezvoltă principii excelente, adica orice lucru pe care-l fac, trebuie realizat cu maximă dăruire, responsabilitate și dragoste” , ne mărturisește Mariana Suvac.

Pentru o femeie, a avea o carieră în Poliție presupune dedicare și pasiune în activitate, dar și un regim special: antrenamente sportive, stare psihică adaptată situațiilor excepționale.

Screenshot_25

Femeile au abilitatea de a rezolva conflictele prin discuții, de asta ne propunem să atragem cât mai multe doamne în poliție”, a menționat Maria Sturza, brigada de poliție cu destinație specială „Fulger”.

Tinerele participante au fost încurajate să aleagă o carieră în Poliție dacă sunt dornice de experiențe interesante și un mod de viață în permanentă mișcare.

„Este o oportunitate pentru mine sa văd cu ce se „mănâncă” această profesie, iar întâlnirea cu doamnele polițiste m-au motivat și este ceva specific pentru polițiști, înțelegând că trebuie să ai curaj, tărie de caracter și să iubești această profesie” , ne spune Dorina Potângă, participantă la eveniment.

Screenshot_24

  • Evenimentul a fost organizat de Career Hub în colaborare cu Inspectoratul General de Poliție, scopul fiind de a promova activitatea profesională a Femeilor în cadrul Poliției din R.Moldova.