Distribuie prietenilor:

Astăzi este sărbătorită ziua internațională a fetelor! Ele au nevoie de încurajare pentru a le fi auzită vocea (Video)

Astăzi este sărbătorită ziua internațională a fetelor! Ele au nevoie de încurajare pentru a le fi auzită vocea (Video)
Distribuie prietenilor:

Încă din anul 2012 ziua fetelor este marcată la data de 11 octombrie. Această sărbătoare a fost recunoscută și continuă să fie marcată pentru a trage un semnal de alarmă și a încuraja fetele să spună ce gândesc.

La 19 decembrie 2011, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat Rezoluția 66/170 prin care a fost declarată ziua de 11 octombrie – Ziua Internațională a Fetelor. Această zi are drept scop recunoașterea drepturilor și problemelor cu care se confruntă fetele în întreaga lume.

Ziua Internațională a Fetelor promovează drepturile acestora, subliniază inegalitățile de gen și diversele forme de discriminare și abuz suferite de tinerele din întreaga lume. Tema din acest an este „EmPOWER girls: emergency response and resilience planning”.

Adolescentele au dreptul la siguranță, educație, sănătate, nu doar în timpul anilor de formare, ci și în etapa următoare, cea a maturizării. Dacă sunt susținute în mod eficient în anii adolescenței, fetele au potențialul de a schimba lumea atât în perioada adolescenței, cât și în cea a maturității, ca viitoare mame, mentori sau lideri politici, scrie Agerpres.ro.

Vedeți mai jos câteva filmulețe în care personalități marcante vorbesc despre cât de importantă este educarea fetelor, încurajarea lor și inspirarea curajului!