Distribuie prietenilor:

#Atelier cu Valeria Burlacu, tânăra pasionată de bijuterii:  „Inspirația vine odată cu furnitura pe care o am în față” (Foto)

#Atelier cu Valeria Burlacu, tânăra pasionată de bijuterii:  „Inspirația vine odată cu furnitura pe care o am în față” (Foto)
Distribuie prietenilor:

Valeria Burlacu este tânăra îndrăgostită de frumos, dar mai ales știe a crea acest frumos. De câțiva ani a început să dezvolte o pasiune aparte pentru bijuterii, care sunt adevărate frumuseți în miniatură.
Coliere, coronițe din flori, diademe și alte mici detalii fac parte din munca ei, pe care o împarte și cu studiile la Facultatea de Jurnalism.

 „Nu am o obsesie pentru bijuterii, nici măcar nu obișnuiesc să le port des. Eu doar iubesc să le fac, să pun materialele pe masă și să-mi spun: hmmm, azi ce fac? Așa îmi apar ideile. Primesc o satisfacție enormă atunci când primesc fotografii sau personal văd clienta purtând accesoriul realizat de mine, mă simt așa mândră că munca mea este pe placul cuiva ”, ne spune tânăra meșteriță.

Un lucru cert pe care îl poate spune Valeria este că prin muncă poți obține rezultate pe care ceilalți să le aprecieze. Prima bijuterie nu i-a reușit așa cum și-a dorit, dar asta a făcut-o să persevereze:  „Toată această pasiune a început atunci când îmi modificam singură hainele, le adăugam pietre, mărgele etc. Prima bijuterie era un colier din fetru. Am muncit câteva zile la el, am cusut fiecare mărgicā, fiecare biser minuscul, dar nu mi-a plăcut ce iese și am stricat tot. Așa de câteva ori, până am făcut un model și am rămas satisfăcută, nu-mi venea a crede că din mâinile mele neîndemânatice poate ieși așa ceva”.

Fiecare bijuterie pe care o face spune ceva, iar ea are grijă ca acestea să facă fericită pe cea care o va purta:  „Bijuteriile mele sunt scenarii din filme, este imposibil să lucrez fără să privesc un film. Nu lucrez atunci când sunt nervoasă, pentru că am impresia că eman energia negativă în bijuterii”.

  „Îmi place să lucrez cu cristale din sticlă, care strălucesc mult, perle din ceramică, biser ceh, fir de sârmuliţă argintie etc. Perlele și cristalele au diferite forme, mărimi. Totul ține de imaginație și felul în care le combin într-o bijuterie”.

Valeria are planuri mari, vrea să-și creeze o colecție reprezentativă, dar și să poată face în continuare clientele fericite: „Inspirația vine odată cu furnitura pe care o am în față, dar și din propunerile clientelor. Am ca scop pe viitor poate să deschid un salon unde voi putea vinde minunatele mele accesorii”.

Pe lângă faptul că meșterește calitativ și frumos, această tânără este, după cum spune chiar ea, sociabilă și amuzantă, iar fiecare obiect creat vrea să facă fericită pe cea care-l poartă.

Sursa foto: Bijuterii handmade by Valeria Burlacu

 

 

 

 

 

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?