Distribuie prietenilor:

Au averi de milioane, dar nu le vor lăsa copiilor! Care este motivul pentru care fac asta? (Foto)

Au averi de milioane, dar nu le vor lăsa copiilor! Care este motivul pentru care fac asta? (Foto)
Distribuie prietenilor:

Chiar dacă au averi de milioane de euro, mai mulți bogați ai lumii au declarat că nu-și vor lăsa întreaga moștenire pe mâinele copiilor.

Potrivit publicației Business Insider, nu toți magnații și celebritățile care au conturile groase vor lăsa moștenirea copiilor. Unii dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii şi-au îndreptat atenţia către „cauze mai importante“, luând decizia de a dona mare parte din bani unor fundaţii şi organizaţii care se ocupă de acte caritabile.

Iată care sunt 11 dintre cei mai bogați oameni din lume care nu-și vor lăsa averea copiilor:

Bill Gates (62 ani)- 89,6 miliarde de dolari

Ca mulţi dintre miliardarii lumii, fondatorul Miscrosoft, Bill Gates, este un filantrop şi intenţionează să doneze mare parte a averii sale pentru cauze caritabile. Gates şi soţia lui, Melinda, deţin cea mai mare fundaţie privată din lume – Fundaţia Bill & Melinda Gates – care lucrează pentru „a-i ajuta pe toţi oamenii să ducă o viaţă sănătoasă şi productivă“.   Cei trei copii ai lui Gates au moştenit gena filantropică a tatălui lor şi sunt bucuroşi să nu moştenească averea tatălui. Magnatul Microsoft a declarat că cei trei copii ai săi vor moşteni totuşi câte 10 milioane de euro fiecare – echivalentul a 0,01116% din averea sa.   „Cred cu siguranţă că lăsându-le copiilor sume masive de bani nu este o favoare pentru ei“, declara Bill Gates, scrie Adevărul.ro.

Warren Buffett – 78,9 miliarde de dolari 

Warren Buffett (87 de ani) este al doilea cel mai bogat om din lume, cu o avere de aproximativ 80 de milioane de dolari, potrivit revistei Forbes.   Buffett a devenit cunoscut ca investitor şi este CEO şi preşedinte al Berkshire Hathaway – o companie care deţine acţiuni în zeci de companii, printre care Kraft Heinz, American Express, Duracell şi chiar Apple. Buffett a fost numit „unul dintre cei mai de succes investitori din toate timpurile“ de Forbes.   Buffett este şi filantrop şi intenţionează să-şi doneze toată averea organizaţiilor caritabile, fără să lase vreun dolar direct copiilor săi. Totuşi, Buffett a promis să lase câte 2,1 miliarde de dolari fiecărei organizaţii caritabile deţinute de cei trei copii ai săi, în semn de apreciere pentru munca depusă în scopuri caritabile.    Majoritatea averii sale va merge către Fundaţia Bill şi Melinda Gates, dar şi către Fundaţia Susan Thompson Buffett, pe care magnatul a înfiinţat-o cu prima sa soţie.

Mark Zuckerberg – 74 de miliarde de dolari 

Mark Zuckerberg este fondatorul Facebook și are o avere destul de impresionantă, iar după ce i s-a născut cea de a doua fiică, August, acesta a declarat că 99 % din moștenirea care i se cuvine fiicei va fi donată în scopuri caritabile.

„Vrem ca tu să creşti într-o lume mai bună decât a noastră. Iar noi ne vom implica pentru ca acest lucru să se întâmple, nu numai pentru că te iubim, ci şi pentru că avem o responsabilitate morală faţă de toţi copiii din generaţia următoare“, se arată în postarea co-fondatorului Facebook adresată copilei sale.

Pierre Omidyar – 10,1 miliarde de dolari

Pierre Omidyar (50 de ani) a fondat eBay în 1995 şi a fost preşedinte al companiei până în 2015. În prezent, averea sa este estimată la 10,1 miliarde de dolari, potrivit Forbes.   Întreprinderile actuale ale lui Omidyar includ o firmă cu capital de risc pentru tehnologie, o platformă de investigaţie pentru jurnalism şi o reţea de filantropie.   Omidyar şi soţia lui, Pam, care au trei copii, au semnat un angajament al „Giving Pledge“ în 2010 – o campanie creată de Warren Buffett şi Bill şi Melinda Gates în speranţa de a încuraja elita super-bogată să-şi doneze majoritatea averilor lor pentru cauzele caritabile. Până în prezent, campania are peste 150 de semnături de la miliardari şi alţi oameni extrem de bogaţi.    „Viziunea noastră este destul de simplă, avem mai mulţi bani decât familia noastră va avea vreodată nevoie. Nu trebuie să-i păstrăm în conturi când pot fi folosiţi la rezolvarea unora dintre cele mai dificile probleme din lume din prezent“, a declarat miliardarul.

Sting – 300 de milioane de dolari

Cântăreţul britanic Sting (66 de ani), a primit 16 premii Grammy, trei Brit Awards, Globul de Aur şi un premiu Emmy, are o avere estimată la  300 milioane de dolari.   Tatăl a şase copii, artistul a declarat public că aceştia nu vor moşteni niciun dolar din impresionanta sa avere. Într-un interviu pentru Mail, din 2014, artistul a precizat: „Le-am spus deja copiilor că nu vor mai rămâne prea mulţi bani pentru că eu şi soţia mea îi vom cheltui pe toţi! Avem o mulţime de angajamente. Iar ceea ce câştigăm cheltuim, ceea ce înseamnă că nu va mai rămâne mare lucru. Cu siguranţă nu vreau să le las conturi pline. Trebuie să lucreze, toţi copiii mei ştiu asta şi rareori îmi cer ceva, iar eu apreciez şi îi respect pentru asta.“

Elton John – 540 de milioane de dolari

Cu o carieră în muzică de patru decenii, Sir Elton John (70 de ani) a câştigat anul trecut aproximativ 60 de milioane de dolari, potrivit Forbes, adăugându-se impresionantei sale averi de 480 milioane dolari. Cu soţul său, David Furnish, are doi tineri fii – Zachary şi Ilie – dar cântăreţul nu are intenţii să-i răsfeţe cu impresionanta sa avere.   „Este groaznic să le dai copiilor tăi o lingură de argint“, a spus el într-un interviu acordat Daily Mirror. „Băieţii duc vieţi incredibile, nu sunt copii obişnuiţi şi nu mă prefac că sunt. Dar trebuie să aibă parte şi de normalitate, de respect pentru bani, de respect pentru muncă“, a adăugat artistul.   Cuplul este de acord cu înţelepciunea lui Warren Buffett, cel de-al doilea cel mai bogat om din lume, care figurează şi pe această listă. Elton John a spus: „Buffett e un model cu adevarat în faptul că le lasă copiilor lui suficienţi bani pentru ca ei să aibă o casă, o maşină şi toate nevoile de bază acoperite, astfel încât să nu mai fie nevoie de griji, dar nu este nebun, stupid astfel încât să le permită să-şi cumpere tablouri semnate Picasso sau avioane private“.

Simon Cowell – 550 milioane de dolari

Getty Images for Jaguar Land Rover/AFP

Simon Cowell (58 de ani) este un producător de televiziune şi muzică, renumit pentru formatele „X Factor“, „Marea Britanie are talent“ şi „America are talent“. Salariul său anual este estimat la 95 demilioane de dolari, potrivit Forbes, şi are o avere estimată la 550 milioane dolari, potrivit The Richest.   Într-un interviu acordat revistei Esquire în 2013, Cowell a spus: „Nu cred că averea trebuie să treacă de la o generaţie la alta. Moştenirea ta trebuie să fie aceea de a le fi oferit o oportunitate, ca să se poată descurca, de a fi petrecut timp cu ei şi aceea de a-i fi învăţat tot ceea ce ştii.    Deşi nu este clar dacă milionarul mai păstrează aceleaşi convingeri (interviul a fost făcut înainte de naşterea fiului său Eric, de la începutul lui 2014), Cowell şi-ar putea dona mare parte din avere unor organizaţii caritabile care ajută copiii şi animalele. „O să-mi las banii cuiva, posibil unei organizaţii caritabile. Cel mai probabil uneia care ajută copiii şi câinii“, declara Cowell.

Sursa: Adevărul.ro

zvr
Cum ți s-a părut articolul?

ULTIMELE

zvr
Cum ți s-a părut articolul?