Distribuie prietenilor:

Au loc ultimele repetiții pentru „Colecționarul”! Teatrul Geneza Art pregătește o premieră care te va lăsa cu multe întrebări (Foto)

Au loc ultimele repetiții pentru  „Colecționarul”! Teatrul Geneza Art pregătește o premieră care te va lăsa cu multe întrebări (Foto)
Distribuie prietenilor:

Teatrul Geneza Art pregătește o nouă premieră teatrală din stagiunea a 8-a. „Colecționarul”-așa se numește opera care va fi pusă în scenă cu măiestria regizoarei Daniela Burlaca și va fi jucată pentru prima oară pe data de 9 decembrie.

După cum ne-a obișnuit, Teatrul Geneza Art știe să impresioneze prin spectacolele care sunt montate aici, cel mai recent fiind „Invitația la Vals”.

Piesa „Colecționarul” după John Fowles  abordează o situație limită de încătușare și tristețe, fiecare mișcare din spectacol, mimică a actorilor vor să transmită un mesaj umanității.

Ne place să experimentăm, ne place ca toate spectacolele de la Geneza Art să fie diferite, din toate aspectele. Ceea ce ne stimulează sunt spectatorii care vin tot mai mult și mai mult la teatru și au această necesitate spirituală. Nouă ne plac provocările, ne place să riscăm în spectacole și nu doar la nivel de dramaturgie, dar și la nivel personal”, spune regizoarea, actriță în rolul Miranda Grey, Daniela Burlaca.

Costumele de scenă au fost create de Evgheni Hudorojcov, iar coregrafia a fost realizată de Irina Slobodeaniuc.

Personajul principal este jucat de către actorul Nicu Țurcanu și îl prezintă pe Frederick, un colecționar de fluturi, dar și pasionat de tânăra Miranda, pasiune care duce până la obsesie.

„Cu această lucrare sperăm și noi să ne recăpătăm încă o dată numele de artist în echipa Geneza Art. Personajul meu a suferit o dramă psihologică și nu a avut ocazia în viață să se manifeste în felul lui firesc și atunci când i s-a oferit această șansă, o captivează pe această fată Miranda și o ține în pivnița lui până moare”, spune actorul în rolul principal, Nicu Țurcanu.

„Colecționarul” este mai mult decât un thriller, este o analiză psihologică fină a ființei umane, strivită de presiunile propriilor persoane.

La o primă colaborare cu Teatrul Geneza Art este actorul Andrei Porubin. Acesta a declarat că este impresionat de munca pe care o realizează împreună. Anume personajul pe care îl joacă este cel care dă contur mesajului profund al piesei teatrale.

Dacă dorești să vezi un spectacol care îți va răscoli gândurile, ideile pe care le ai despre societate, dar și să te lase cu multe întrebări, atunci nu ezita să mergi la piesa Colecționarul.

Photo credit: Nata Eftene