Care sunt secretele comune celor mai fericiți oameni de pe Pământ (Foto)

Care sunt secretele comune celor mai fericiți oameni de pe Pământ (Foto)

Unul dintre lucrurile comune milioanelor de oamenii este dorința acestora de a fi fericiți. Cercetătorii au realizat un studiu în care au aflat care sunt motivele pentru care oamenii își sporesc fericirea, iar rezultatul arată că cei mai fericiți oameni pun accentul pe călătorii, un mod de viață sănătos și menținerea relațiilor de prietenie. 

Îşi alocă timp pentru vacanţe

Vacanţele permit oamenilor să petreacă mai mult timp de calitate cu familia, să iasă din cotidianul zilnic pentru a se reconecta cu hobby-urile şi interesele lor, spune psihologul Jennifer Sweeton.

Merg la job cu bicicleta

Locuitorii din cele mai fericite ţări tind să fie activi fără să considere efortul fizic o corvoadă. „Nu este neobişnuit ca oamenii din ţările nordice să meargă cu bicicleta la serviciu“, spune Sweeton. Mişcarea are multe beneficii, inclusiv reducerea riscului apariţiei depresiei şi a simptomelor de anxietate.

Urmează o dietă mediteraneană

Dieta joacă un rol important în sănătatea mintală, iar ţările cu un nivel crescut de fericire tind să acorde o mare importanţă alimentaţiei. Peştele, nucile şi uleiul de măsline îmbunătăţesc starea de spirit şi previn boala Alzheimer.

Stabilesc un echilibru între muncă şi viaţa personală

Oamenii care înregistrează un nivel crescut de fericire îşi fac întotdeauna timp pentru hobby-urile care îi bucură. Majoritatea oamenilor spun că timpul petrecut cu familia şi prietenii, sportul şi timpul alocat hobby-urilor sunt lucrurile importante care le-au adus fericirea. Este nevoie de mult efort pentru organizarea timpului, dar este esenţial pentru bunăstarea noastră. În timpul liber, faceţi lucrurile care vă relaxează şi vă încarcă bateriile pentru a doua zi.

Îşi petrec timpul cu prietenii şi familia

Fie că este vorba de simple întâlniri, statul la o cafea sau plăcerea de a pregăti împreună cina, timpul petrecut cu familia şi prietenii ar trebuie să reprezinte o prioritate.

Încrederea în prieteni

„Încrederea în bunătatea şi fidelitatea celorlalţi încurajează relaţiile sociale, fiind un factor care întăreşte susţinerea socială şi nivelul de fericire“, spune Sweeton.

Adevarul.ro