Distribuie prietenilor:

Ce cărți nu trebuie să-ți lipsească în această vară (Foto)

Ce cărți nu trebuie să-ți lipsească în această vară (Foto)
Distribuie prietenilor:

Cărți pline de suspans ce îți vor asigura lecturi savuroase sau povești captivante. Nu lăsa să treacă vara fără a citi măcar câteva cărți. Indiferent de planurile tale, poartă o carte cu tine și citești-o în clipele de relaxare. 

Naomi Alderman, Puterea

Ce s-ar întâmpla dacă femeile ar căpăta brusc o putere nimicitoare și nemaivăzută și lumea, așa cum o știm, s-ar schimba într-o secundă? Naomi Alderman încearcă să își imagineze un astfel de scenariu în noul său roman. Atunci când apare o forță nouă, vitală, care se răspândește cu o viteză uimitoare, adolescentele își descoperă o putere fizică uriașă – pot provoca o durere atroce și chiar moartea. Astfel, printr-o mică întorsătură a naturii, lumea este repornită de la zero. Puterea a fost una din lecturile preferate ale președintelui Obama din 2017 și a fost inclusă pe lista celor mai bune zece cărți ale anului 2017 de către New York Times, Los Angeles Times, Washington Post și Entertainment Weekly.

Mary Ann Shaffer & Annie Barrows, Scrisori din insula Guernsey

O chema Henrietta Lacks, dar oamenii de știință au cunoscut-o sub numele de HeLa. A fost o femeie săracă, de culoare, care a cultivat tutun, iar celulele ei – recoltate fără ca ea să știe, în 1951 – au devenit unul dintre cele mai importante instrumente în cercetarea medicală, vitale pentru dezvoltarea vaccinului contra poliomielitei, pentru studiile asupra clonării, cartografierea genomului uman, fertilizarea in vitro și multe altele. Celulele Henriettei au fost cumpărate și vândute în milioane de doze, dar, cu toate acestea, ea a rămas un personaj aproape necunoscut. După 20 de ani, copiii ei au aflat adevărul. Și viețile lor s-au schimbat fundamental.

Cartea poate fi procurată aici.

Eric-Emmanuel Schmitt, Omul care vedea dincolo de chipuri

Augustin, un tânăr jurnalist stagiar care trăiește la limita subzistenței, supraviețuiește unui atentat terorist din Charleroi. Pentru poliție, el devine un martor prețios. Când îi pun întrebări, oamenii legii nu bănuiesc însă că timidul Augustin are un dar care îi permite să vadă dincolo de limitele percepției și deducției dintr-o anchetă. Ajutat de vocile unor prezențe nevăzute, protagonistul pornește pe un drum la capătul căruia va reuși să afle răspunsuri la marile întrebări neliniștitoare și să devină un adevărat erou.

Seth Godin, Linchpin. Ești de neînlocuit?

Dacă l-ai mai citit până acum, atunci știi deja că Seth Godin are multă substanță și dezvoltă în cărțile sale niște puncte de vedere extrem de interesante. Dacă nu l-ai citit, e momentul să o faci. Până acum, în toate organizațiile existau două echipe: conducerea și forța de muncă. Acum există și o a treia echipă – oamenii de neînlocuit, despre care vorbește și Godin în cel mai recent volum. Aceștia sunt inventivi, conduc (indiferent de funcția pe care o au), stabilesc legături între oameni, fac ca lucrurile să se întâmple și ordonează haosul. Ei găsesc soluții atunci când nu există un set de reguli care trebuie urmate. Își încântă și își provoacă clienții și colegii. Își iubesc munca, dând tot ce au mai bun și transformând fiecare zi într-o formă de artă.

Foto: pinterest

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?