Cea mai longevivă familie din lume a dezvăluit care este secretul unei vieți lungi. Consumă un aliment de două ori pe zi (Foto)

Cea mai longevivă familie din lume a dezvăluit care este secretul unei vieți lungi. Consumă un aliment de două ori pe zi (Foto)

Cea mai longevivă familie din lume adună în total 1075 ani și au dezvăluit care este secretul lor. Cei 13 frați Donnelly din comitatul irlandez Armagh au fost incluși în Cartea Recordurilor și au dezvăluit marele lor secret: consumă terci de ovăz de două ori pe zi, scrie The Independent.

BBC

BBC

„Am urmat obiceiul tatălui nostru şi întotdeaună mâncăm terci cald înainte de a ne culca. Mâncăm în jurul orei 22.00 şi la micul dejun de la ora 7.00. Ovăz fiert cu lapte şi o lingură de gem de mere deasupra“, a declarat Joe Donnelly (72 de ani), care este cel mai tânăr dintre fraţi.

terci-cu-zahar-brun-si-mere

Un alt aspect al dietei familiei Donnelly sunt alimentele pur ecologice. Aceștia dețin 40 hectare de pământ pe care îl cultivă cu legume și fructe. De asemenea, obțin carne, ouă, lapte de la animalele pe care le cresc în propria fermă.

Pe lângă acestea, frații mai au și alte obiceiuri sănătoase: nu consumă băuturi alcoolice, însă cercetătorii sunt de părere că nu acest fapt stă la bază când vine vorba de longevitate, ci meritul îi revine în totalitate consumului de terci.

Cercetătorii de asigură că terciul de ovăz are o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră, precum scade tenisiunea arterială, combate diabetul zaharat, reduce colesterolul şi protejează organismul împotriva bolilor de inimă.
Familia Donnelly a dezvăluit pentru The Telegraph rețeta minune:

Micul dejun la ora 7.00

Terci de ovăz servit cu gem

Prânz la ora 13.00

Legume gătite (fasole, varză, conopidă, mazăre, cartofi), ouă, pâine de casă şi ceai

Cina la ora 18.00

Carnea este consumată, în general, doar la sfârşitul săptămânii, alături de cartofi şi alte legume de sezon.  Pui gătit, slănină şi ocazional carne de vită.  Ouă proaspete, supă, pâine de casă şi fructe de sezon (zmeură, mure, căpşuni).

Cina de la ora 22.00

Terci de ovăz cu gem de mere (opţional) Gustările din timpul zilei sunt limitate la mere din copaci, pâine de casă şi multe ceşti cu ceai.

Părinţii fraţilor Donnelly, Peter şi Ellen, au construit ferma familiei în 1921 şi au avut 16 copii în total. Cu toate acestea, trei dintre fii lor au murit, iar restul de 13 au vârste cuprinse între 72 şi 93 de ani.