Distribuie prietenilor:

Cele mai impresionante 3 cascade din lume (Foto)

Cele mai impresionante 3 cascade din lume (Foto)
Distribuie prietenilor:

Următoarele 3 destinații turistice sunt câteva cascade impresionante. Dacă ești pasionat să descoperi locuri noi, atunci acest articol este și pentru tine. Vezi care sunt 3 cele mai spectaculoase cascate și perioada în care le poți vizita pentru a savura priveliștia din plin. 

Victoria, Zimbabwe 

Nu este o surpriză faptul că în topul listei se află cea mai mare cascadă din lume. Victoria Falls este sitaută la graniţa dintre Zambia şi Zimbabwe, având o lăţime de 1 707 metri. Este a zecea cea mai largă cascadă din lume şi ocupă locul şapte după debitul anual de apă.  Aceste căderi sunt absolute spectaculoase, mulţi turişti călătorind special doar pentru a o vizita, cascada fiind pusă în topul locurilor care ar trebui vizitate măcar o dată în viaţă.

Poate fi vizitată în orice perioadă a anului. Cu toate acestea, verile pot fi calde şi prea uscate, perioada dintre martie şi august fiind cea mai potrivită, scrie pandotrip.com.

Iguazu, Brazilia și Argentina 

Cascada Iguazu străbate graniţa dintre Argentina şi Brazilia. Deşi are o înălţime de numai 82 metri, se întinde pe o lungime de peste 1600 de metri, fiind compusă din nu mai puţin de 275 de cascade independente. În lunile decembrie, ianuarie şi februarie, căderile de apă sunt cele mai puternice, dar vremea poate fi umedă şi ploioasă. În martie-aprilie şi august-septembrie veţi găsi vreme ceva mai prietenoasă, dar zona este mult mai aglomerată.

Angel, Venezuela 


La o înălţime impresionantă de 979 de metri, cascada Angel este cea mai mare cascadă singulară din lume. Pentru turiştii care ajung în Venezuela este cea mai importantă atractie. Sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, cascada a fost descoperită de exploratorul Sir Walter Raleigh în căutarea oraşului El Dorado. Vânătorii de cascade vor fi răsplătiţi cu imaginea unuia dintre cele mai spectaculoase locuri de pe Pământ.

Sursa

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?