Cele mai populare muzee erotice ale lumii

Cele mai populare muzee erotice ale lumii

Da… deşi sună poate prea serios pentru cât de incitant este sexul, activitatea sexuală umană a fost dintotdeauna o exprimare a eului uman

Sexul (în particular) şi sexualitatea (în general) înseamnă, pe lângă necesitatea fizică de procreare sau plăcerea simţurilor, istoria umanităţii. Da… deşi sună poate prea serios pentru cât de incitant este sexul (uneori doar ca subiect de discuţie), activitatea sexuală umană a fost dintotdeauna o exprimare a eului uman, a conştiinţei şi personalităţii sale – pe scurt, sexul şi erotismul înseamnă istorie.

Prima manifestare a eului creator s-a materializat într-o pictură murală, gravată pe pereţii unei grote, în Preistorie. Iar dintre toate activităţile specifice omului, cea care a fost găsită imortalizată acolo transpunea un act erotic.

Ce-i drept, o istorie senzuală, uneori obscenă, alteori răsunătoare şi câteodată chiar nostimă. Dar o istorie originală…

Şi unde în altă parte decât într-un muzeu ai putea să o descoperi mai detaliat şi mai atractiv? Aşa că, ce mai aştepţi? Introdu în călătoriile tale prin lume – oricând ai puţin răgaz – o vizită la unul dintre cele mai cunoscute muzee erotice din lume. Cei care le-au vizitat deja, s-au întors cu zeci de poveşti despre amor, spuse cu mult umor…

Museo Erotica din Barcelona

Muzeul Erotic din Barcelona îţi pune la dispoziţie peste 800 de artefacte erotice care mai de care mai clar exemplificate. Se spune că cele mai interesante sunt centurile de castitate sau telefonul erotic.

Vei avea ocazia să vezi expuse clasicele centuri de castitate pentru femei care, în epoca victoriană, erau folosite chiar şi de bărbaţi pentru a fi acceptaţi de societatea care condamna, la vremea aceea, masturbarea ca pe o sursă a bolilor virale.

Iar cât despre Telefonul erotic, nici nu încape îndoială că nu vei fi profund marcat. Vei avea ocazia să asculţi înregistrări ale unor conversaţii erotice ce datează din anii 1992 si 1997. Nu trebuie decât să fii precaut – se zvoneşte că vocea umană pe care o vei auzi este atât de senzuală încât naşte erecţii.

Sex Machines Museum din Praga (Muzeul Maşinăriilor Sexuale)

Poate chiar mai obraznic decât cel din Barcelona, îşi face apariţia muzeul din Praga. Pe lângă figurinele din lut care explică diferite poziţii sexuale, cehii apreciază şi mai mult jucăriile sexuale care îmbunătăţesc partidele de sex.

Iar aici vei descoperi peste 200 de instrumente erotice ce îşi au originea în zone din toate colţurile lumii. Pentru scurtă exemplificare, acolo există “condimente piperate”, cum ar fi: o manivelă, o oală cu oglindă pentru voyeuri, instrument electric împotriva masturbării etc.

Sex Museum Amsterdam (Muzeul Sexului)

De la glorioasa epocă a grecilor până în epoca contemporană, la “Muzeul Sexului din Amsterdam” actul sexual este o adevărată revelaţie. Artefacte erotice şi diferite imagini care îţi descoperă sexualitatea sub toate formele pe care le-a avut de-a lungul timpului: sexul sado-maso, cel practicat în Africa, Asia, sexul antic şi sexul comic.

Vei avea ocazia să priveşti scene şi ritualuri nebănuite de tine, între parteneri care mai de care mai speciali.

Muzeul erotismului din Paris

Unul dintre cele mai renumite muzee din lume este, fără doar şi poate, muzeul erotismului din Paris, înfiinţat în 1997 în locul unui fost cabaret cu 7 etaje.

Iniţiatorii muzeului au colecţionat mai bine de 30 de ani opere de artă cu subiect erotic. Printre minunăţiile de acolo nu ai cum să nu remarci sandalele din lemn din Japonia (din tălpile cărora răsar falusuri) sau uneltele din Thailanda pentru spart nuci – “nucile sunt sparte între simulacre de organe genitale masculine şi feminine”. La etajul 2 se fac proiecţii de filme pornografice, în alb-negru, turnate la începutul secolului al XX-lea.

Iar la etajul 5 există o galerie de nuduri (picturi şi fotografii) de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea.
Muzeul Penisului din Husavik, Islanda

Muzeul Penisului din Husavik găzduieşte peste 200 de organe mascule de procreare îmbălsămate, împăiate sau conservate în formol de la circa 90 de specii.

Vedeta muzeului este un falus de balenă cât un barbat de statură medie: 1,70 m. Mai mult, de curând, un locuitor din apropierea oraşului Husavik a declarat că îşi donează penisul muzeului după ce va deceda. Deşi donatorul are 95 de ani, directorul muzeului şi-a exprimat încântarea.
Muzeu Sexului din New York

Cel mai bogat muzeu din lume (bogăţie cuantificată în peste 15.000 de exponate) şi cel mai frecventat de către turiştii din toate colţurile lumii, “Muzeul Sexului din New York” îţi va proiecta o nouă perspectivă asupra a ceea ce semnifică sexul pentru omenire: evoluţia sa istorică şi culturală: costume erotice, fotografii, picture, accesorii, invenţii tehnologice inedite, scrie one.ro