Distribuie prietenilor:

Cele trei lecții financiare de la prezentatoarea Oprah Winfrey (Foto)

Cele trei lecții financiare de la prezentatoarea Oprah Winfrey (Foto)
Distribuie prietenilor:

Oprah Winfrey este una dintre cele mai bogate femei din lume, însă nu a fost așa don totdeauna. A avut o copilărie foarte grea, iar în adolescență a fost supusă diverselor forme de abuz. Cert este că greutățile au făcut-o să performeze, iar astăzi poate oferi sfaturi pentru educația financiară. 

3 lecţii financiare de la Oprah Winfrey:

Faceţi bani din ceea ce vă place să faceţi

Oprah a realizat de la o vârstă fragedă că nimeni nu ar trebui să lucreze la un loc de muncă pe care îl urăşte, doar pentru a primi un salariu. Nu faceţi ceva care vă scurge de energie doar pentru a câştiga bani. În schimb, dedicaţi-vă unei domeniu care să vă luminează sufletul atât de mult încât să simţiţi că puteţi face asta şi fără a fi plătit. Găsiţi o cale de a face bani din asta. „Dacă poţi fi plătit pentru că faci ceea ce-ţi place, fiecare salariu este un bonus“, spune Orah.

Nu trăiţi pentru a câştiga bani

Nu vă construiţi întreaga existenţă în jurul căştigării banilor. Nu lăsaţi banii să vă controleze viaţa. „Am lăsat bani să-şi servească scopul. Dar nu trăiesc în slujba banilor. Cred că de asta avem o relaţie atât de frumoasă cu ei“, spune prezentatoarea TV.

Valoarea ta nu este determinată de salariul tău

Salariul nu ar trebui să determine valoarea fiecăruia dintre noi. Banii sunt pur şi simplu un mijloc de schimb; nu sunt şi nu trebuie să definească cine sunteţi ca persoană. „După toţi aceşti ani, eu ştiu că nu sunt nivelul veniturilor mele. Eu nu îmi stabilesc stilul de viaţă în funcţie de sumele pe care le câştig“, a mai spus Oprah.

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?