Celebra violonistă Alexandra Conunova revine la Chișinău! Detalii despre concert (Video)

Celebra violonistă Alexandra Conunova revine la Chișinău! Detalii despre concert (Video)

 

Pe 23 noiembrie, ora 18:00, în Sala Mare a Filarmonicii din Chișinău, va avea loc un concert de excepție dedicat celor 100 de ani de la nașterea compozitorului american Leonard Berstein. Solista serii – Alexandra Conunova, violonista noastră ce cucerește constant și cu o veritabilă strălucire interpretativă marile scene ale lumii, revine acasă pentru a bucura inimile melomanilor care o așteaptă cu nerăbdare de fiecare dată. În cadrul acestui concert, Alexandra va cânta alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale, la pupitrul dirijoral maestrul Mihail Agafița

Programul serii include trei creații îndrăgite din repertoriul lui Leonard Berstein: Uvertura Candide, Serenada pentru vioară şi orchestră de coarde, harpă şi percuție și Suita West Side Story.

Alexandra Conunova este un nume de referință în lumea muzicală a întregii Europe, susțînând recitaluri pe cele mai prestigioase scene. În 2012, a câștigat Concursul Internațional al violoniștilor “Joseph Joachim” din Hanovra, Germania, în cadrul căruia a impresionat juriul cu tehnica stralucioare și sensibilitatea deosebită a interpretării. În 2015, a devenit laureată a Concursului Internațional din Singapore, în același an obține premiul III la prestigiosul Concurs International Ceaikovski din Moscova.

În calitate de solistă violonistă, Alexandra susține concerte alături de prestigioase orchestre, ca: Mahler Chamber Orchestra, Orchestra de la Svizzera Italiana, NDR Hannover, Radio Saarbrück, Mariinski Orchestra, Camerata Bern, Orchestre du Teatro Regio de Turin, Orchestre de Seville, Orchestre de Toulouse, orchetrele de cameră din Stuttgart și Vienna, sub baghetele maeștrilor dirijori Valery Gergiev, Theodor Curentzis, John Axelrod, Vladmir Spivakov, G. Noseda.  De asemenea, a strălucit la diverse festivaluri: Verbier Festival, Montreux Septembre Musical, Gstaad, BBC London, Ferrara Musica, Accademia Santa Cecilia Roma, Hamburg Martha Argerich Festival, Bonn, Colmar, Menton, Radio France Montpellier, Aix-en -Provence Festival de Pâques, les Folles Journées de Nantes etc.

Alexandra Conunova are o carieră care se dezvoltă foarte rapid: doar în ultimele luni (iulie, august, septembrie, octombrie) a susținut:

  • Un concert solo la un festival din Verbier (Elveția) cu rezonanță deosebită în presa europeană;
  • Un concert solo la festivalul din Gstaad (Elveția);
  • Un concert de deschidere al festivalului „Denis Matsuev” (Rusia);
  • Un concert cu una dintre cele mai bune orchestre de cameră din Europa – Mahler Chamber orchestra în Verona (Italia);
  • Recital în duet cu pianistul Denis Matsuev la Moscova;
  • Un concert solo în Filarmonica din Paris (Franța);
  • În timpul apropiat Alexandra are în calendar recitaluri la festivalurile din Colmar (Franța), Barbican Centre din Londra (Marea Britanie) și multe altele.

Pentru Alexandra, nu mai puțin importantă decât cariera este activitatea de binefacere în cadrul Fundației „Arta Vie”, creată de însăși violonista în Moldova, țara ei de origine. Fundația își desfășoară activitatea deja al treilea an consecutiv, organizând concerte  în instituțiile sociale (spitaluri, instituțiile de tip „Hospice”, aziluri pentru bătrâni) pentru cei ce sunt privați de șansa de a se bucura de muzică în sălile de concerte. Obiectivele principale ale Fundației sunt susținerea tinerilor muzicieni, educarea compasiunii și toleranței față de cei din jur, conștientizarea scopului suprem al Muzicii – de a face lumea un loc mai bun, mai frumos!