Cetatea Soroca va găzdui un eveniment de amploare-,,Noaptea muzeelor” ediția a IV. Detalii despre eveniment (Foto)

Cetatea Soroca va găzdui un eveniment de amploare-,,Noaptea muzeelor” ediția a IV. Detalii despre eveniment (Foto)

În seara de 17 mai 2018, ora 22:00 în municipiul Soroca, se va organiza evenimentul ,,Noaptea muzeelor” ediția a IV, în perla Moldovei – Cetatea Soroca.
Evenimentul este la a IV-a ediție, organizate de managerul, regizorul și scenaristul proiectului Ciolpan Dan, cu susținerea Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Molodova și a altor 9 parteneri.


Este o activitate culturală importantă și autentică, la nivelul standardelor Europene. Cu atât mai mult că 2018 este declarat ,,Anul European al Patrimoniului Cultural”.
Principalele obiective sunt de a încuraja prețuirea patrimoniului cultural al Europei ca resursă comună, de a conștientiza și sensibiliza opinia publică cu privire la istoria și la valorile comune, precum și de a consolida sentimentul de apartenență la un spațiu european comun.
În programa bogată a activității complet teatralizate sunt incluși invitați din România, show de foc și fum, fragmente din piese de teatru jucate de actorii Teatrului Național ,,Vasile Alecsandri”, dans, operă, artificii, recital de balade, invitați speciali: BrioSonores, Ansamblul ,,Plaiurile Mioriței” România, Buzău. și multe alte surprize combinate în așa mod, ca activitatea să fie unică după modul de desfășurare și posibil cel mai tainic eveniment nocturn din Moldova.
Este unicul proiect de acest gen, complet teatralizat și structurat într-un mod regizoral inedit și modern: montare pe 4 platforme de acțiune, peste 100 de actori, 45 de dansatori și o echipă profesionistă de scenariști, scenografi, istorici și costumeri.
În noaptea de 17 mai, Cetatea Soroca va fi regina ,,Marelui Show”- ,,Noaptea Muzeelor” ediția a IV-a.