Distribuie prietenilor:

Chipsurile pot fi sănătoase! Află cum să faci acasă cele mai gustoase chipsuri (Foto)

Chipsurile pot fi sănătoase! Află cum să faci acasă cele mai gustoase chipsuri (Foto)
Distribuie prietenilor:

Chips-urile clasice, deși sunt ispititoare, accesibile și disponibile la tot pasul, pot fi dăunătoare sănătății pe termen lung datorită în primul rând procedeului de fabricație și în al doilea rând, substanțelor cu efect de potențare al aromelor, catalogate drept „naturale” sau „identic naturale”cu efect nociv pentru sănătate.

Acest preparat reprezintă o variantă foarte sănătoasă și gustoasă de “ronțăială” ce poate reprezenta și o variantă de pachețel pentru copii.

Ingrediente:
• ½ cartof dulce
• ½ dovlecel
• ½ rădăcină de țelină
• 1 lingură de fulgi de drojdie inactivă [opțional]
• 1 linguriță de boia dulce
• 2 linguri de ulei de măsline
• 2 căței de usturoi
• mărar proaspăt
• sare neiodată

Feliați foarte subțire legumele (cu ajutorul cuțitului, cu răzătoarea în V sau cu orice altă ustensilă de bucătărie care poate face acest lucru).

“Tăvăliți” feliile de legume prin amestecul făcut din: drojdia inactivă, boiaua dulce, usturoiul strivit, mărarul tocat mărunt și uleiul de măsline.
Puneți chips-urile pe o tavă a deshidrătorului și uscați-le 6 ore la 42 grade Celsius.

Dacă nu aveți deshidrător le puteți pune într-o tavă la cuptor la cea mai mică temperatură, cu ușa întredeschisă până când se usucă.

Puteți folosi de asemenea pentru a prepara chip-suri sănătoase: sfecla roșie, morcov, gulie, frunze de spanac, kale etc. pe care le puteți condimenta divers (rozmarin, busuioc, oregano, chilli, etc).

 

Viataverdeviu.ro

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?