Distribuie prietenilor:

Corina Bezdîga, scriitoarea „Bolnavă de dor”: „Pașii spre succes definesc fericirea” (Interviu)

Corina Bezdîga, scriitoarea „Bolnavă de dor”: „Pașii spre succes definesc fericirea” (Interviu)
Distribuie prietenilor:

Sinceră, un vulcan de inspirație și poftă de viață – așa am cunoscut-o pe fata bolnavă de dor, Corina Bezdîga. Tânăra scriitoare a revenit acasă pentru ceva timp, prilej bun să-și întâlnească oamenii dragi de aici, dar și să pună la cale pregătirele pentru lansarea unei cărți despre Moldova pe care o plănuiește de ceva timp. Corina ne-a povestit despre provocări, frici, dar și lucruri mai puține știute de către cititori. 

Ce gust îți amintește de copilărie?

Chiar zilele astea am fost acasă și mi-am amintit de toate mirosurile și gusturile copilăriei. Mirosul nucilor verzi din curte și cel al salcâmului dat în floare, mirosul de romaniță, mirosul mamei, a case părintești, gustul pâinii scoase din cuptor. Acasă e un sentiment.

Ce lucruri nu știu oamenii despre tine?

Mulți mă văd puternică, dură, deși nu sunt așa, pentru că nu arăt asta. Din ceea ce scriu mulți înțeleg că sunt cu capul în nori și foarte îndrăgostită. Sunt undeva pe la mijloc, însă oamenii mă mai duc câteodată la extreme.

Care a fost cea mai mare provocare de până acum?

Cea mai mare provocare din viața mea a început odată cu Bolnavă de dor, pentru mine fiind ceva total neașteptat. Toată nebunia asta s-a întâmplat în 3 zile, atunci când PR managerul a anunțat lansarea cărții, eu fiind la Brașov și nu îmi văzusem cartea tipărită, dar aveam deja mai multe invitații la emisiuni TV, interviuri pentru presă. Pentru  mine provocarea continuă și acum.

Care a fost cel mai fericit moment din viața ta?

Am avut multe momente de fericire. În general, viața mea este alcătuită din multe momente de fericire. Fac abstracție de la lucrurile mai puțin frumoase și încerc să iau ce e mai bun din tot ce mă  inconjoară. La lansările mele mi-am văzut familia fericită, prima învățătoare, prietenii alături – asta a fost o împlinire, pentru că-i știu mândri de mine.

Crezi că poți atinge fericirea prin succes?

Nu succesul definește fericirea, cred că mai mult pașii către succes. Însuși drumul până în momentul în care obții succesul, toți oamenii pe care îi întâlnesc definesc fericirea.

În cărțile tale scrii despre sexualitate, senzualitate. De ce faci asta?

Nu ating atât de vulgar tema sexualității, dar mai mult e o chestie de romantică. Este o temă care mă reprezintă, probabil vârsta, atitudinea, oamenii pe care i-am cunoscut m-au făcut să ating acest subiect.

Tu cum vezi femeile?

Îndrăgostite tot timpul – asta ar fi foarte frumos. În același timp văd femeia puternică, independentă, dar indiferent de cât de independentă nu ar fi, aș vrea  să devină copil atunci când este iubită de un bărbat. Pe tocuri înalte, independentă, dar să se simtă un copil în brațele bărbatului pe care-l iubește.

De ce îți este frică?

De Dumnezeu în primul rând. Mi-e frică de puterea lui și încerc să fac lucrurile bine, ca să nu greșesc prea mult. Îmi este frică de singurătate, de bătrânețe, cu trecerea anilor mă bucur de experiențele pe care le-am avut, dar mi-e frică de momentul când o să am 60 de ani și o sa mă uit în urmă, dar știu că o sa fiu fericită și atunci.

Ce apreciezi cel mai mult la o persoană?

Sinceritate. Sunt o persoană foarte deschisă, trebuie să mi se întâmple  multe lucruri ca să mă supăr pe un om. Pun la suflet, dar nu am tupeul să explodez, decât foarte târziu când nu mai pot. M-ar supăra dacă aș fi mințită, în timp ce eu sunt sinceră.

Care a fost cel mai romantic gest pe care l-ai făcut pentru un bărbat?

Am scris o carte (râde)!  Prima mea carte a fost dedicată unui bărbat important din viața mea. Asta a însemnat ceva?! El a fost tare mândru de faptul că această cartea  a fost pentru el, Bolnavă de dor fiind  multă vreme pe buzele cititorilor.

Există vreo carte a cărei autor ai fi vrut să fii tu?

Îmi place mult stilul Oanei Pellea, deși ea nu este o scriitoare. Am citit Jurnalul Oanei Pelea, nu pot să spun că aș fi vrut să scriu eu această carte, pentru că nu am experiența ei și nu am trăit în perioada aia. Ea nu este scriitoare și nici eu nu mă consider a fi poetă sau scriitoare, dar pentru faptul că îmi place să fac asta, cumva relaționez cu ea.

Un lucru pe care ai vrea să-l faci…

Îmi doresc să sar cu parașuta, nu am încă destul curaj. Îmi doresc mult să-mi depășesc anumite frici: de apă, de adâncime. Am început cu cele mai mici, mi le-am notat într-o agendă și încerc să le depășesc cu pași mici.

Personalitatea care te inspiră…

Nu am una anume. Iau câte ceva de la oamenii simpli, oameni pe care-i întâlnesc zi de zi. Învăț de la fiecare, indiferent de vârstă sau experiență, chiar și de la copii învăț bunătatea și inocența lor.

Ultima vacanță pe care ai avut-o…

Paris! Am fost invitată la Galerie Moldavie à Paris, unde am dus câteva cărți. Am îmbinat asta cu o scurtă vacanță de 3 zile.

Superputerea pe care ai vrea s-o ai…

Aș vrea să fiu invizibilă! Îmi doresc asta de când eram mică.

Trei cărți care te-au marcat…

Ce știu cu adevărat de Oprah Winfrey, Alchimistul de Paulo Coelho și  Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay.

Piesa din playlist pe care o asculți în momentele de inspirație…

Muzica mă inspiră, astfel sunt mai multe. Întreaga colecție Beth Hart și Yasmin Levy. 

 

Foto: Arhiva personală/Corina Bezdîga
Evenimente.md

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?