Distribuie prietenilor:

Cristina Doba, economista cu balerine și cărți: „Pun suflet în ceea ce fac și sper ca ilustrațiile mele să aducă bucurie” (Foto)

Cristina Doba, economista cu balerine și cărți: „Pun suflet în ceea ce fac și sper ca ilustrațiile mele să aducă bucurie” (Foto)
Distribuie prietenilor:

Dacă ai în mână o ilustrație de a Cristinei Doba poți vedea o balerină în miniatură. Fiecare ramă te cucerește prin  gingașia cu care  este lucrată. Deși, de meserie este contabilă și are un program de muncă de la 8 la 17, ea găsește timp și pentru  „pasiunele ei colorate”, cum le mai numește. Meșterița handmade a găsit echilibru între serviciu, magazinul online de cărți autohtone Elibrăria, pasiuni și familie. 

 

Cum ți-a venit ideea de a face asemenea ilustrații?

La început au fost mărțișoarele, anul trecut în martie când am făcut unul pentru fiică la grădiniță și cineva mă întreba dacă nu fac la comandă. Când s-a terminat perioada mărțișoarelor am înțeles că vreau să transpun balerinele cumva pe pânză. Prima a fost o balerină pictată, după care am început să  găsesc  ilustrațiile și le adaugam  fustițele și câte un citat. Ele au pornit și au evoluat de la clienți, cineva mă ruga să fac pentru un medic ginecolog și am realizat una cu un bebeluș în brațe, pentru un operator la un call center am găsit o domnișoară cu telefonul la ureche. Totul pornește de la dorința clientului și ce pot face eu.

Majoritatea dintre ilustrațiile tale au și un mesaj inspirațional, motivațional. De unde ți-a venit această idee?

Din cărți. Cărțile pe care le aducem la Elibrăria sunt personalizate cu citate sau chiar fraze din acele cărți. Dacă cineva vrea să facă un cadou și știe că acea persoană are nevoie de o încurajare, eu o pot transpune pe pânză. Alteori clienții îmi trimit textele pe care vor să pun pe ilustrații.

Lucrările mele se țin pe noptieră, pe birou și îți mai amintesc de anumite lucruri, de exemplu:  „Tu ești frumoasă!” sau  „Fii fericită!” Fiecare avem nevoie să nu uităm că suntem apreciate, iubite și că cineva se gândește la noi.

Ce te inspiră?

Pot să văd ceva și să salvez ideea ca mai apoi să revin la ea. Oamenii din jur mă inspiră, multe dintre rame le fac pentru prietenii mei, fiica mea, finuțele mele.

La cine au ajuns balerinele tale?

Au ajuns la prietenii mei peste hotare, bunicile le cumpără pentru nepoțele, tăticii pentru fetițele lor, foarte multe persoane le fac cadouri la botezuri sau cumetrii și adăugăm textul pentru a rămâne ca o amintire. Au plecat multe în Canada, Italia, Anglia și sper să ajungă în cât mai  multe locuri.

Eu le fac din plăcere și pasiune. Bineînțeles, ideal este ca să aducă bani, dar și o satisfacție. Mi-au plăcut întotdeauna lucrurile handmade, pentru că așa poți vedea care lucru este făcut din plăcere și care este pentru bani. Încerc să pun suflet în ceea ce fac și sper ca ele să aducă bucurie oamenilor la care ajung. Îmi place când clientele mele îmi spun că balerinele arată mai gingaș decât pe fotografii, asta pentru mine este cea mai bună motivare.

Ramele cu ilustrații sunt un cadou perfect pentru orice ocazie, întrucât pot fi personalizate exact cu mesajul pe care vrei să-l transmiți. Mai multe lucrări puteți vedea pe pagina de Facebook.

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?