Cum arată o ceașcă de cafea, în diferite colțuri ale lumii! Trebuie să le guști (Foto)

Cum arată o ceașcă de cafea, în diferite colțuri ale lumii! Trebuie să le guști (Foto)

Cafeaua este, probabil cea mai preferată aromă din lume. Anume acest gust trezește satisfacție, claritate în minte și voie bună la început de zi, potrivit milioanelor de oameni care adoră această băutură. Fiecare țară ascunde o metodă autentică de preparare a cafelei, iar dacă ești un călător sau, poate, un simplu curios, ți-am pregătit o serie de fotografii în care să vezi cum arată o ceașcă de cafea în diferite țări ale lumii.

  1. Cafeaua de ou (Vietnam).
    Principalele ingrediente – gălbenușul de ou, lapte condensat, zahăr și cafeaua fierbinte.1111
  2. Cafeaua laplandeză (Finlanda)

    În ceașcă mai întâi se pune o bucată de cașcaval laplandez, mai apoi se toarnă cafeaua.222

  3. Espresso în stil roman (Italia)

    Espresso cu o felie de lămâie, dar înainte de servire se stoarce lămâia de pereții ceștii cu ajutorul linguriței.333

  4. Lagrima (Argentina)

    În spuma de lapte se adaugă doar câteva picături de cafea tare. La drept vorbind, aceasta este mai degrabă lapte cu cafea.444

  5. Bon bon (Spania)
    Espresso cu lapte condensat. Dar dacă amestecăm jumătate de ceașcă de lapte cu tot atîta lapte condensat, se primește leche y leche.

    555

  6. Cafea cu condimente (Maroc)

    Amestecul de condimente ca susanul, piperul negru și nucșoara cu boabele de cafea, se fărîmițează și se primește… într-adevăr o băutură tare.

    666

  7. Cafea cu ceai (Hong Kong)

    Mixul de cafea și ceai cu lapte impresionează din prima înghițitură! Veți avea nevoie de 4 pachețele de ceai negru, piper, lapte condensat și două shot-uri de cafea.1041860-R3L8T8D-650-Coffee-Milk-Tea1

  8. Frappe (Grecia)

    Cafea, înghețată și apă rece ca gheața – astea sunt ingredientele unui frappe gustos.
    888

  9. Fariseu (Germania)

    Această băutură a fost inventată în Germania, pentru a mușamaliza prezența alcoolului la sărbătorile de familie – sub o pălărie consistentă de frișcă se ascunde o porție bună de rom amestecat în cafea.9999

  10. Touba (Senegal)

    În timpul prăjirii boabelor de cafea se adaugă boabe de piper de Guineea. În sine băutura se fierbe în mod obișnuit.1000

  11. Cafea cu usturoi și miere de albine (Turcia)

    O băutură foarte populară în Turcia. Această cafea mai este numită ”receta bătrînului maur”.
    1122

  12. Cafea cu portocale (Jamaica)

    Jamaica în primul rând este asociată cu romul. Nu e de mirare, că tradiționala cafea este pregătită, adăugând și această impresionantă băutură.123