Cum pot obţine femeile succes în afaceri şi cum poate fi încurajat antreprenoriatul feminin! Ambasadoarea Suediei în Moldova, Signe Burgstaller şi-a împărtăşit experienţa sa la AFAM Business Breakfast

Cum pot obţine femeile succes în afaceri şi cum poate fi încurajat antreprenoriatul feminin! Ambasadoarea Suediei în Moldova, Signe Burgstaller şi-a împărtăşit experienţa sa la AFAM Business Breakfast

Asociaţia Femeilor Antreprenoare din Moldova a organizat un Breakfast cu Excelenţa Sa, Signe Burgstaller, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, în cadrul căreia s-a discutat despre mediul de afaceri din Moldova, femeile în afaceri şi relaţiile bilaterale dintre ţara noastră şi Suedia.

Întâlnirea a avut loc vineri, 23 iunie, la Summit Events & Conference Center, iar femeile adunate au avut ocazia să împărtăşe cu ambasadoarea experienţele lor profesionale, cât şi posibilităţile de dezvoltare.

Romanov.md (16 )
Întrucât Suedia este un partener strategic pentru Republica Moldova, ea a ţinut să specifice că programele de dezvoltare pentru afaceri sunt la ordinea zilei, iar cei din Moldova pot împrumuta din experienţa Suediei.
Signe Burgstaller a ţinut să sublinieze faptul că  femeile din Moldova pot obţine  rezultate bune, indiferent de domeniile de activitate, astfel „se observă tendinţa de a excela în IT, industria textilă, designer-ii autohtoni creând adevărate brand-uri, cât şi în cel al agriculturii”.Romanov.md (10 )

 

Suedia este cunoscut drept un stat cu o tradiţie de lungă durată în promovarea egalităţii de gen la nivel global, fiind lider în promovarea acestor valori.Romanov.md (18 )

„Pentru Suedia egalitatea de gen și abilitarea femeilor este o prioritate a guvernului nostru atât acasă, cât și în cooperarea pentru dezvoltarea internațională”, a declarat ambasadoarea Suediei, Signe Burgstaller.

Participantele la eveniment au discutat despre politicile pentru egalitatea de gen şi necesitatea de a încuraja femeile să înceapă afaceri şi să progreseze în acest domeniu.

Evenimentul a fost organizat de către Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova.  Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova – AFAM este un ONG creat în anul 2013, care are misiunea de a susține creșterea potențialului feminin în domeniul antreprenorial și managerial în Republica Moldova. Actualmente AFAM numără 100 de membre din peste 20 de domenii de activitate. Pentru detalii despre activitatea Asociației sau aderare puteți apela +37376767670.

Foto credit: Obiective.md