Distribuie prietenilor:

Păstrează-ţi garderoba în ordine! Câteva sfaturi cum să-ți aranjezi perfect hainele (Video)

Păstrează-ţi garderoba în ordine! Câteva sfaturi cum să-ți aranjezi perfect hainele (Video)
Distribuie prietenilor:

Nu știm tu ce părere ai, dar un dulap dezorganizat ne dă uneori sentimentul că am pierdut controlul asupra lucrurilor. Să nu-ți găsești hainele pe care le cauți dimineața poate fi copleșitor și, dacă ești stresată că întârzii la birou, îți poate strica întreaga zi.

Câteva sfaturi pentru tine ca să-ți aducă liniștea, atât în dulap, cât și în afara lui.

1. Renunță la ce nu mai porți
De ce să-ți pierzi timpul și răbdarea căutând prin hainele pe care nu le mai porți pentru a găsi o piesă vestimentară preferată? Cheia spre un dulap organizat este să scapi de hainele demodate, nefolosite sau jerpelite.

2. Așază hainele similare împreună
Când îți aranjezi hainele, grupează-le pe categorii. Pune-ți toate cămășile de birou împreună, împăturește-ți blugii și pune-i pe un singur raft și așa mai departe. Atunci când știi unde să cauți, găsești lucrurile mult mai ușor.

3. Depozitează pantofii inteligent
Pantofii ocupă mult spațiu, în general, și se pot strica dacă nu îi depozitezi corect. Dacă ai mai multe rafturi, jos de tot pune adidașii și tenișii pe care îi porți cel mai des și care sunt, oricum, cei mai murdari. Pe ultimul raft așază orice încălțăminte, care porți rar: cizmele de iarnă, cele de cauciuc, poate niște cutii cu pantofi foarte eleganți.
Pune pantofii, balerinii și sandalele pe care le porți mai des în cutii de plastic și lipește stickere pe ele pentru a nu uita ce conține fiecare.

4. Găsește un loc separat pentru accesorii
Pentru curele și eșarfe încearcă să folosești un organizator din plastic transparent, cu buzunare, precum cele pe care le găsești la Ikea. Buzunarele vor păstra obiectele separat și te vor ajuta să le localizezi repede.

5. Ai grijă la anotimpuri
Dacă îți reorganizezi dulapul pentru a se potrivi cu noul anotimp, evaluează cu atenție hainele din sezonul trecut înainte să le pui la păstrare. Dacă nu ai purtat o piesă toată iarna, poate ar fi bine să o donezi.

6. Păstrează ordinea nou-dobândită
Ori de câte ori cumperi ceva nou, gândește-te că este un înlocuitor pentru o piesă vestimentară mai puțin fabuloasă. O abordare de genul „una intră, alta iese” te va ajuta să păstrezi spațiul alocat fiecarei categorii.

Iată și un filmuleț, cu câteva sfaturi practice pentru organizarea dulapului tău.

6 pasi spre dulapul perfect, găsteşti şi aici

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?