Cum trebuie să alegi cea mai bună cafea din comerț (Foto)

Cum trebuie să alegi cea mai bună cafea din comerț (Foto)

Cafeaua este una dintre cele mai savuroase băuturi care te va ajuta să ai diminețile perfecte.

Aceasta are capacitatea de a te trezi, dar și o mulțime de antioxidanți, care contribuie la reducerea apariţiei bolilor de inimă şi a cancerului, însă trebuie să ai grijă la tipul de cafea pe care ţi-l cumperi dacă vrei să te bucuri din plin de proprietăţile sale.

Iată care sunt criteriile pentru a alege o cafea bună!

Alege un sortiment organic

Din păcate, cafeaua se clasează pe cel de-al treilea loc al celor mai stropite culturi agricole cu chimicale, pe cel de-al doilea loc clasându-se cea de bumbac, iar în fruntea clasamentului tutunul. Uită-te pe ambalaj şi alege cafeaua care are certificat USDA, care atestă faptul că boabele de cafea nu au fost stropite cu pesticide sau îngrăşăminte sintetice şi nici nu au fost folosite organisme modificate genetic.

  Preţul nu reflectă mereu calitatea

Vei putea cădea în capcana de a crede că o cafea scumpă este automat mai bună şi sănătoasă, însă acest lucru depinde de felul în care au fost obţinute şi de ţara din care provin. Cea mai mare producţie de cafea este în Brazilia, cu 5.7 miliarde de tone de cafea produsă într-un singur an. Totodată, Brazilia este şi cel mai mare utilizator de pesticide, foarte dăunătoare pentru mediu, dar şi pentru sănătate.

Standardele de calitate ale mediului

În timp ce cafeaua organică este crescută în general la umbra altor copaci și a altor plante (de exemplu la umbra copacilor de avocado), cei mai mulți cultivatori de cafea taie pădurile pentru a crea o plantație expusă în totalitate la lumina solară. Dacă ești preocupată de sănătatea ta și de impactul asupra mediului, caută produsele care au înscripționat pe etichetă „certified by Rainforest Alliance“, „certified by the Smithsonian Migratory Bird Center“ sau „fair trade“.

 

Sursa