Cunoaște-o pe Milena Gorobic, tânăra care face picturi cu miros de cafea! Ea vă servește cafeaua cu multă artă (Foto)

Cunoaște-o pe Milena Gorobic, tânăra care face picturi cu miros de cafea! Ea vă servește cafeaua cu multă artă (Foto)

Vouă cum vă place cafeaua? Cu lapte? Cu zahăr? Simplă și aromată? Mie îmi place , mai puțin convențională, întinsă cu pensula, iar dacă ați încercat și voi să comandați așa ceva și ați întors privirile mirate ale chelnerilor, atunci “Picturi cu cafea” e fix ceea ce căutați. Așadar uitați-vă în meniu. Cu ce vă pot servi azi?” Așa își descrie pasiunea sa, Milena Gorobic, o muncă care îi aduce satisfacții. Dacă noi obișnuim să savurăm o cafea cu prietenii sau singuri în diminețele aglomerate, tânăra, cu ajutorul unei pensule o pune pe pânză. Ajungând pe pagina ei de Facebook, cu singuranță simți mirosul plutitor de cafea, însă ea nu o savurează pur și simplu, dar o transpune în artă.

20228421_1093201010780202_8657703217673040116_n

De unde începe pasiunea ta pentru picturi cu cafea?

Aș putea face o generalizare, nu pot vorbi în parte de unde a apărut pasiunea pentru picturile cu cafea, ci despre dragostea necondiționată pentru artă. Am început a picta înainte de a putea vorbi sau merge, pe parcurs, aceasta a devenit dintr-o simplă joacă de copil într-un mod de a mă regăsi pe mine însămi. Până acum am încercat o multitudine de tehnici, însă pe cea în cafea am aplicat-o acum jumătate de an, în timp ce realizam mai multe schițe pentru desen.

19983592_1090739907692979_7693857088626488659_o
 De ce anume cafeaua?

Cafeaua, deoarece m-a încântat enorm prin culoarea sa, efectele pe care le crează și nu în ultimul rând aroma ei îmbătătoare, ce ramâne absorbită în hârtie.

IMG_6784
Cum are loc întreg procesul de arta?

Îmi oferă o satisfacție deosebită să pictez cu cafea. Uneori am impresia că îmi citește gândurile și doar la o mică atingere pe suprafața foii se naște arta. Îmi este foarte ușor să manevrez cu ea, știe exact ce vreau. Aplicând pete de diverse intensități, încetul cu încetul răsar contururi… în urma cărora apare arta mea.

colage
Am observat că realizezi, în mare majoritate, portrete. Cum găsești modelul? Este inspirație sau persoane care își doresc un astfel de portret?

Realizez portrete persoanelor ce mă inspiră, oameni pe care îi apreciez, cărora nu le este frică să iasă din zona de confort. Găsesc modelul în timp ce navighez pe internet, examinând diverse poze, iar pe acelea pe care le consider suficient de artistice sau potrivite, le transpun cu cafea. Acest proces artistic are loc în urma unei simple inspirații sau în urma unei comenzi.

FullSizeRender (3)
Urmeaza să faci o expoziție cu aceste lucrări?

Deocamadată, mi-am propus să îmi lărgesc colecția de picturi cu cafea. Poate mai târziu mă voi gândi la o eventuală expoziție.

16266154_953475014752803_9008911014603494573_n

 Cât de costisitoare este pentru tine aceasta artă? Portretele le faci pentru comercializare?

Materialele pe care le utilizez pentru picturile cu cafea sunt foile de acuarelă (ce se deosebesc prin textura lor și contribuie la realizarea unor efecte deosebite), pensule și câteva linguri de cafea. În general nu sunt investiții foarte mari.

Pictez, în primul rând pentru că îmi place la nebunie, uneori după ce finisez o lucrare o admir cu orele, fiecare din ele e specială și deosebită pentru mine.

Acest tip de artă nu este neapărat o inovație însă nu sunt în suficientă măsură promovate la noi in țară, însă cei ce recurg la serviciile mele, sunt persoane curajoase și deschiși noilor experiențe.

FullSizeRender

Sursa foto: arhiva personală/Milena Gorobic