Distribuie prietenilor:

Daria Goroșenco îți spune cum să îngrijești tenul în perioada rece a anului (Foto)

Daria Goroșenco îți spune cum să îngrijești tenul în perioada rece a anului (Foto)
Distribuie prietenilor:

Perioada rece a anului oferă schimbări esențiale la nivelul tenului. Pentru a menține o protecție maximă este necesar să ținem cont de principalele recomandări ale cosmetologilor. Dacă în timpul verii vorbim despre protecția solară, atunci pe perioada iernii vom avea grijă ca tenul să fie cât mai hidratat și hrănit cu substanțe nutritive. Despre aceasta, dar și alte recomandări în funcție de tipul de ten, ne oferă cosmetologul Daria Goroșenco, patroana salonului Ultimate Beauty by Daria Goroșenco. 

Ce se întâmplă cu tenul nostru pe perioada rece a anului?

În perioada rece tenul suferă mai multe schimbări, iar una dintre ele ar fi deshidratarea. Este foarte important să nu uităm să ne hidratăm, să bem suficient lichid și în același timp să folosim creme nutritive și hidratante.

Ce modificări putem observa la ten?

Se usucă tenul, se exfoliază cel mai des, iar o altă modificare este cuperoza, adică roșeața în obraji, se fac vizibile vasele sangvine . În astfel de cazuri este recomandat să facem măști pentru tenul sensibil și să folosim intern pastile, cum ar fi Ascurutin pentru a întări vasele sangvine cât mai intens.

Ce proceduri sunt recomandate pentru sezonul rece?

În sezonul rece sunt recomandate mai multe proceduri, chiar îmi place acest sezon că avem un spectru foarte larg. Avem procedurile naturiste, masajul, procedurile care traumează tenul, ca de exemplu injectările și sunt indicate toate procedurile de aparataj, cum ar fi microdermabraziunea, laserul, epilările, fotoepilările.

Cel mai des facem peelingurile mecanice, chimice, cu acizi fructiferi, peelingurile enzimatice sunt mai legere, pentru tenul mai sensibil și deja cele mecanice, cum ar fi microdermabraziunea, care este o procedură foarte întrebată și nu în ultimul rând măștile termo, de exemplu masca ghipsată și masca cu parafină.

Ce creme vom folosi pentru a asigura o protecție deplină?

În perioada rece vom folosi cremele nutritive, care conțin multe uleiuri, acizi grași- omega 3, vitamine, acid hialuronic. Dacă în perioada caldă mai mult se recomandă cremele ușoare, emulsiile, gelurile hidratante, acum putem opta pentru creme nutritive și hidratante. Sigur că nu vom aplica aceste măsuri în cazul tenului acneic, nici într-un caz nu vom folosi cremele grase sau uleiurile. Daca avem un ten normal, uscat, atunci putem alege uleiurile: din masline, de jojoba, din sâmburi de struguri și daca nu suntem persoane alergice putem folosi și o picătură din uleiurile eterice, dar asta mai bine să consultăm cu specialistul, pentru a evita reacțiile adverse.

Recomandări pentru fiecare tip de ten

În rutina zilnică sau dacă mergem la salon este foarte important să alegem cosmetica și produsele de îngrijire potrivite tenului.

Pentru tenul acneic: 

Demachierea va fi făcută cu spumă sau gel, tonifierea cu o loțiune tonică potrivită tenului, de obicei alegem produsele care conțin acid salicilic sau acid azelaic, foarte mare importanță are și o curățare mai profundă cum este exfolierea, la fel sunt recomandate peelingurile, scruburile din compușii mai sus menționați. Nu trebuie să uităm să hidratăm tenul acneic, deoarece loțiunile tonice usucă, iar pentru a evita deshidratarea vom folosi cremele cu acid hialuronic sub formă de gel sau emulsii ușoare.

Recomandări pentru tenul uscat:

Dacă avem un ten uscat, îngrijirea va fi diferită. Pentru demachiere vom folosi lăptișorul, pentru că este mai gras, după o loțiune tonică care să conțină vitamine. Pentru exfoliere vom folosi scruburi pe bază de uleiuri, semințe, particule exfoliante din sâmburi de caise. Sunt recomadate cremele nutritive pe baze uleioase.

Recomandări pentru tenul normal:

Cei care au ten normal pot fi considerați norocoși. Pot să aleagă mai ușor produsele, iar noi recomandăm cât mai multă hidratare, orice cremă sub formă de emulsie sau cremă hidratantă care conțin acid hialuronic, peptide dacă este un ten mai îmbătrânit, vitamine, aminoacizi.

Cel mai important este să alegem produsele corect. Tot timpul am zis că mai bine este să mergem la un specialist pentru a face diagnostica corectă a tenului. Noi putem să dăm clientului mostre să testeze și să vadă dacă i se potrivește produsul și nu dă reacții adverse.

 

Sursa foto: Arhiva Personală, Daria Goroșenco

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?