Distribuie prietenilor:

De ce trebuie să consumi cât mai mult pepene verde? Îți oferim 8 beneficii pentru sănătatea ta

De ce trebuie să consumi cât mai mult pepene verde? Îți oferim 8 beneficii pentru sănătatea ta
Distribuie prietenilor:

Pepenele verde este un fruct delicios și răcoros, de asemenea sănătos și bun pentru tine.

Conține 46 de calorii per bucată, fiind bogat în vitamina C, vitamina A, cât și alți compuși valoroși pentru organism.

Iată 8 beneficii pe care le poți obține, dacă consumi pepene verde:

  1. Ajută la hidratare
  2. kidney-cleansing-watermelon-juice

Consumul apei este o modalitate bună de a menține corpul hidratat. Cu toate acestea, consumul alimentelor cu un conținut ridicat de apă te poate ajuta, iar pepenele verde are un conținut de 92% apă. Motivul pentru care fructele și legumele ne dau senzația că poți mânca mult, dar fără să ții cont de numărul caloriilor.

2. Conține nutrienți și compuși benefici

154 gr de pepene verde conține următoarele vitamine și minerale:

  • Vitamina C: 21% din RDI.
  • Vitamina A: 18% odin RDI.
  • Potasiu: 5% din RDI.
  • Magnesium: 4% din RDI.
  • Vitamina B1, B5 și B6: 3% din RDI.

De asemenea, este bogat în carotenoide, inclusiv beta-caroten și licopen. În plus, are citrulină, un aminoacid foarte important.

3. Este bogat în compuși care pot ajuta la prevenirea cancerului

Cercetătorii au studiat licopenul și alți compuși individuali ai fructului pentru efectele lor anticanceroase.

Cea mai bună îmbunătățire a sănătății, când vine vorba de cancer, este la nivel de sistem digestiv. Licopenul pare să reducă riscul de cancer prin scăderea factorului de creștere a insulinei, o proteină implicată în diviziunea celulară. În plus, curcubitacina E a fost investigată pentru capacitatea sa de a inhiba creșterea tumorilor.

4. Îmbunătățește sănătatea inimii

13531951_1032665183497296_1232155167_n

Bolile de inimă sunt cauza numărul unul în cazurile de deces la nivel mondial. Un stil de viață sănătos, inclusiv dieta, poate reduce riscurile atacurilor de inimă și accidentele vasculare cerebrale prin reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol. Mai multe substanțe nutritive din pepenele verde are beneficii asupra sănătății inimii. Studiile sugerează că licopenul poate ajuta la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.

Potrivit studiilor efectuate pe femeile aflate în postmenopauză și bărbații obezi, licopenul poate ajuta la reducerea rigidității și a grosimei pereților arterelor. Pepenele verde conține, de asemenea, citrulină, un aminoacid care poate crește nivelurile de oxid nitric în organism. Oxidul de azot ajută vasele de sânge să se dilate, ceea ce duce la scăderea tensiunii arteriale.

5. Reduce inflamațiile și stresul oxidativ

Inflamația esteun factor-cheie al multor boli cronice. Pepenele verde poate ajuta la scăderea inflamațiilor și la daunele oxidative, deoarece este bogată în licopenul antioxidant, anti-inflamator și vitamina C.

Ca antioxidant, licopenul poate aduce beneficii pentru creier, de exemplu, poate ajuta la întârzierea debutului și a progresului bolii Alzheimer.

6. Ajută la ameliorarea durerii musculare

Un studii a demonstrat că pepenele verde are același efect ca sucul de citrulină, administrând ambele sportivilor. Ambele băuturi au dus la o reducere a durerilor musculare și la o recuperare mai rapidă a ritmului cardiac.

3-Reasons-Why-Watermelon-is-the-Perfect-Summer-Fruit-750x500

7. Benefic pentru piele și păr

Două vitamine din pepenele verde- A și C sunt importante pentru sănătatea tenului și a părului. Vitamina C ajută la formarea colagenului, o proteină care vă ajută la menținerea pielei suple și a părului puternic.

Vitamina A, de asemenea este importantă pentru o piele sănătoasă, deoarece ajută la regenerarea celulelor pielii. Atât licopenul, cât și beta-carotenul pot ajuta la protejarea pielii de arsuri.

8. Ajută la îmbunătățirea digestiei

Pepenele verde conține multă apă și o cantitate mică de fibre-ambele fiind importante pentru o digestie sănătoasă.

Fibrele pot furniza vrac pentru scaun, în timp ce apa vă ajută să mențineți eficient tracul digestiv.

 Sursa: AuthorityNutrition
zvr
Cum ți s-a părut articolul?

ULTIMELE

zvr
Cum ți s-a părut articolul?