Distribuie prietenilor:

De ce trebuie să participi la EcoRun Orheiul Vechi? Vei avea parte de un traseu interactiv (Foto)

De ce trebuie să participi la EcoRun Orheiul Vechi? Vei avea parte de un traseu interactiv (Foto)
Distribuie prietenilor:

Enigmaticul „Dragon de Aur” te așteaptă să participi la legendarul EcoRun Orheiul Vechi.  O noapte petrecută cu muzică, la focul rugului, și un trail-run în jurul siluetei dragonului, prin Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi. Evenimentul va avea loc pe 25 august. 

Cele trei curse disponibile alergătorilor includ Mănăstirea rupestră Butuceni, Biserica Sfânta Maria, “amfiteatrul milenar”, Vestigiile citadelei și sanctuarului geto-dacic, băilor tătărești, palatului pârcălabului, bisericii și citadelei medievale și locuinței din piatră.

Înregistrările pot fi făcute urmând linkul http://runmoldova.com/ecorun-orheiul-vechi/inregistrare/
Regulamentul de participare la concurs îl găsiți aici http://runmoldova.com/ecorun-orheiul-vechi/regulament/

Toți sportivii prezenți la competiție vor participa la o tombolă, cu premii, oferite de partenerii concursului sportiv.

Rezervația naturală Orheiul Vechi este amplasată pe structuri geologice de peste 13 milioane de ani, cu urme de locuire umană de peste 30 000 ani, fortificații geto-dacice, caverne și urme ale orașelor Hoardei de Aur și Țării Moldovei – “Șehr al-Cedid” (Orașul Nou) și “Orheiul Vechi”. Aceste pământuri, aflate la intersecția Occidentului cu Orientul, păstrează un SEMN DIVIN – amprenta Dragonului de Aur, o făptură simbolică venerată din timpuri imemorabile în întregul spațiu euro-asiatic.

Concursul de alergare EcoRun Orheiul Vechi este la cea de-a doua ediție. În 2017, la eveniment au participat peste 300 de alergători din mai bine de 5 țări.

Sursa foto: Facebook/Eco Run

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?