De la muzică clasică până la rock! Concertino Band s-a reinventat alături de prieteni într-un concert de excepție (Foto)

De la muzică clasică până la rock! Concertino Band s-a reinventat alături de prieteni într-un concert de excepție (Foto)

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” a devenit oficial noua casă pentru Concertino Band. Cu această ocazie a avut loc un concert de excepție alături de artiștii de acasă: soprana Lilia Șolomei, vocalista Geta Burlacu și cunoscutul naist Constantin Moscovici.

Concertino Band a cucerit întreaga Europă cu melodiile cântate la acordeon, devenind cel mai bun colectiv muzical din Europa. Concertul din data de 29 noiembrie, susținut la Filarmonica Națională a fost primul dintr-o serie întreagă planificate pentru perioada următoare și poartă genericul „CONCERTINO ALĂTURI DE PRIETENI!”

„Concertino a împlinit recent 14 ani de activitate și anume cu 14 ani în urmă noi am înțeles că acordeonul este un instrument puțin cunoscut, dar el poate fi un instrument de muzică clasică, de muzică jazz, instrument care ar putea să cânte rock sau muzică franceză”, spune Eugen Negruța, conducătorul Concertino Band.

Publicul a avut ocazia să savureze din muzica clasică, jazz, populară, dar și din celebrele tangouri cântate la acordeon. Ca de fiecare dată, Concertino a impresionat prin originalitatea improvizațiilor muzicale.

„Mă bucur de fiecare dată când ajung la un spectacol susținut de Concertino. Ei știu să trăiască muzica cu adevărat și ne transmit asta și nouă. Au fost excepționali în această seară”, ne spune Ala Donici, spectatoare.

Sursa foto: Nata Eftene