Descoperind Moldova: Vinăria Et Cetera

Descoperind Moldova: Vinăria Et Cetera

În localitatea Crocmaz din sud-estul țării, în zona viti-vinicolă „Ștefan Vodă”, se află vinăria „Et Cetera”.

Vinăria și complexul turistic  sunt amplasate  în mijlocul podgoriilor proprii, întinse pe o suprafață de peste 33 ha pe terasele r. Nistru, sub adierea brizei Mării Negre. Anual aici se culeg peste 200 de tone de struguri, din care sunt create peste 250.000 de sticle de vin de autor.

„Et Cetera” este marea realizare a fraților Igor și Alexandru Luchianov, care după ani de zile de muncă în străinătate și căutări, au decis să investească în Moldova, creând unul dintre cele mai inovative branduri vinincole din țară. Acum toată familia Luchianov este implicată în dezvoltarea afacerii „Et Cetera”.

Compania a fost fondată în 2002 și s-a dezvoltat într-un ritm alert. În 2009 a fost inaugurată fabrica de vinuri, dotată cu cele mai moderne echipamente de vinificație. Stilul inovativ de promovare, calitatea constantă a vinurilor și curajul vinificatorilor au au fost apreciate cu „Marele Premiu” în cadrul Zilei Naționale al Vinului ediția 2013.

Vinul „Et Cetera” are buchete complexe, recunoscute pentru aromele și gusturile unice, și se bucură de succes în rândul consumatorilor, dar și experților în domeniu, fiind distinse cu premii și medalii la cele mai reputate concursurilor internaționale.

Restaurantul vinăriei servește bucate fine, în perfectă armonie cu nuanțele vinurilor „Et Cetera”. Recent, a fost inaugurat un mini-hotel pentru a găzdui vizitatorii ce doresc să-și prelungească plăcerea aflării la „Et Cetera”, iar Aerodromul improvizat pe gazonul vinăriei permite o conexiune mai rapidă pentru turiștii și consumatorii de vinuri din Moldova.