Distribuie prietenilor:

Despre frici: cum se manifestă într-o relație și cum le putem evita (Foto)

Despre frici: cum se manifestă într-o relație și cum le putem evita (Foto)
Distribuie prietenilor:

Opusul dragostei este frica, acesta este un lucru știut. Dar cum luptăm cu propriile frici când suntem într-o relație?  Citiți mai jos despre cum se manifestă frica într-o relație și de ce apare, potrivit Bustle.com

istock

5 moduri în care se manifestă frică în relație
Frică de abandon. Atunci când iubești pe cineva ți-e teamă că vei pierde acea persoană. Dar, de fapt, această frică are mai multă legătură cu neîncrederea în tine. Întreabă-te: simți că meriți să fii iubită? Ești conștientă de cât de grozavă ești? Întotdeauna vei putea să te dezvolți, dar meriți și acum dragoste!

Frica de trecut. Altfel zis, bagajul emoțional pe care îl purtam cu noi, de la o anumită vârstă. Fantomele relațiilor trecute, ale tale și ale lui. Doar pentru că ai trecut prin tipare dureroase, nu înseamnă că fiecare relație va fi la fel. Învață din fecare și aplică lecțiile!

Frica de a dispărea. Există tendința în relații să te pierzi cu totul în celălalt. Să-i adopți hobby-urile și punctele de vedere. Să nu vă înțelegeți pe anumite subiecte și să cedezi. Dar nu trebuie să fie așa. Fiecare își poate lua spațiul și timpul lui. Petreceți timp cu prietenii proprii, separat, și ocupați-vă de pasiunile voastre. Așa veți rămâne, individual, împreună.

Frica de frică. Dacă stai să te gândești prea mult la frică, și atunci s-ar putea să ai probleme. Poți să intri în panică la gândul că vei intra în panică în timpul unei relații, că vă veți certa și vă veți despărți. Concentrează-te atunci pe lucrurile bune și fii conștientă că momentele rele, dacă nu sunt hrănite prea mult, vor dispărea.

Frica de realitate. Cu toții suntem tentați să ne arătăm doar părțile bune celui de lângă noi. Însă nu e sănătos. Într-o relație echilibrată, tu și iubitul trebuie să vă cunoașteți și calitățile, și defectele. Această realitate vă va face și mai puternici împreună. Fii tu alături de el, și cu bune și cu rele.