Distribuie prietenilor:

Din stradă la Cambridge! Un om al străzii a ajuns să studieze la cunoscuta universitate: „Este primul lucru de care sunt mândru în viaţa mea“ (Foto)

Din stradă la Cambridge! Un om al străzii a ajuns să studieze la cunoscuta universitate: „Este primul lucru de care sunt mândru în viaţa mea“ (Foto)
Distribuie prietenilor:

Geoff Edwards este un britanic în vârstă de 52 de ani și timp de mai mulți ani a vândut exemplare ale ziarului „Big Issue“, iar recent a fost admis la Universitatea Cambridge pentru a studia un curs de Literatură Engleză.


Britanicul a abandonat studiile, a rămas fără un loc de muncă stabil, iar străzile au rămas unica lui sursă de existență. Astfel, Geoff Edwards nici nu a îndrăznit să viseze la o universitate atât de râvnită de unii. Însă dragostea sa pentru literatură l-a adus aici:

„Sincer, nu m-am gândit să aplic la Cambridge. Nu credeam că o asemenea universitate va accepta un om ca mine. Dar tutorele meu m-a încurajat să fac acest pas. Este primul lucru de care sunt mândru în viaţa mea“, a mărturisit Edwards, citat de The Independent.

Bărbatul a început de curând să studieze Literatura Engleză la Hughes Hall, Cambridge, şi spune că este un privilegiu să locuiască în acest oraş şi să i se acorde şansa de a trece dincolo de uşile închise ale prestigiosului centru universitar.

Insuflată de părinţi, lectura este marea pasiune care l-a ajutat pe Geoff să-şi menţină moralul în perioadele lungi şi grele de după ce şi-a pierdut locul de muncă şi locuinţa şi a căzut în depresie. Iar acum acest hobby l-a ajutat să fie admis la una dintre cele mai bune universităţi din lume, scrie şi The Guardian.
Tatăl său este poștaș, iar mama sa a lucrat întotdeauna în oficiu, de aici și dragostea lui față de literatură. Cu toate acestea, în liceu a abandonat studiile și a început să obțină joburi slab plătite.

În urmă cu trei ani, Geoff a început cursurile la unul din colegiile din Cambridge, obţinând note maxime la toate materiile, astfel încât tutorele său l-a îndemnat să încerce să obţină un loc şi la universitate, unde în cele din urmă a fost admis.

„Cred că în adâncul sufletului întotdeauna mi-am dorit să urmez o facultate, însă, cum nimeni din familia mea nu a făcut acest lucru, nu am îndrăznit să-mi imaginez vreodată că eu îl pot face“, a mai spus Geoff.

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?