Distribuie prietenilor:

Discursul celei mai bune actrițe în rol principal, Frances McDormand: „Dacă e să cad, ridicaţi-mă pentru că am câteva lucruri de spus!” (Video)

Discursul celei mai bune actrițe în rol principal, Frances McDormand: „Dacă e să cad, ridicaţi-mă pentru că am câteva lucruri de spus!” (Video)
Distribuie prietenilor:

Frances McDormand (60 de ani) a câştigat trofeul Oscar 2018 la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea din „Three Billboards outside Ebbing, Missouri“, regizat de Martin McDonagh. Actriţa a avut unul dintre cele mai puternice discursuri, iar ultimele două cuvinte rostite s-au răspândit cu repeziciune în mediul online.
În discursul de acceptare a premiului Oscar, actrița a dedicat acest succes prietenelor sale, dar și tuturor colegelor din sală, menționând faptul că și așa sunt puține.

„Ştiu că sunteţi mândri de mine, iar acest lucru îmi umple sufletul cu bucurie, dar acum vreau să privim în perpectivă. Dacă îmi faceţi onoarea, aş vrea ca toate femeile nominalizate la Oscar 2018 să se ridice în picioare: actorii, regizorii, designerii, compozitorii… Meryl, dacă tu te ridici, toţi îţi vor urma exemplul, căci fiecare dintre noi are o poveste de spus şi proiecte care au nevoie de sprijin“, a adăugat Francis, adresându-se actriţei Meryl Streep, care a dat curs invitaţiei. Extrem de emoţionată, actriţa Margot Robbie a avut lacrimi în ochi în timpul discursului colegei sale.    „Mai am două cuvinte de spus: Inclusion Rider“, şi-a încheiat Frances McDormand discursul.

Cele două cuvinte, „inclusion rider“, i-au lăsat confuzi pe fanii din social media, care nu au înţeles cu exactitate la ce s-a referit actriţa câştigătoare, motiv pentru care sintagma a devenit virală. Ulterior, au apărut şi explicaţiile. Aşadar, „Inclusion Rider“ este o clauză contractuală care implică angajarea unui grup de oameni de etnii şi sex diferite, scrie The Independent citat de adevarul.ro