Distribuie prietenilor:

Doi actori români și-au făcut o locuință cu doar 3.500 euro! Cât de practică este ideea (Foto)

Doi actori români și-au făcut o locuință cu doar 3.500 euro! Cât de practică este ideea (Foto)
Distribuie prietenilor:

Doi actori români au avut o idee ingenioasă de aș construi o casă tradițională, simplă, dar și să economisească suficienți bani. Dorința de a nu plăti rate la bancă o mare parte din viață i-a pus la treabă.

Ciprian Ciuciu-Pitz este actor la Teatrul Regina Maria din Oradea. Soția sa, Melu, joacă la Teatrul Maghiar. Timp de doi ani, ajutați de prieteni și rude, au reușit să ridici o casă cu ziduri din baloți de paie.

Nu am avut o suma de bani pregătită. Nu am pornit la drum cu ideea de a face un credit și de a avea bani pregătiți, ci am pornit cu ce putem, cu ce avem și am luat-o din aproape în aproape, astfel încât a ajuns să ne coste 2 ani și aproximativ 3.500 de euro”, spune Ciprian pentru adevarul.ro.

casa-din-baloti

Materialele folosite la construcția casei sunt naturale, în mare parte lemnul, paiele și lutul, doar fundamentul fiind din beton. Principalele camere ale casei sunt livingul și baia la parter și dormitorul la mansardă. Acoperișul are o structură specială, un luminator, care permite să admire cerul înstelat.

De asemenea, curentul electric îl produc singuri prin panourile fotovoltaice, iar apa e ploaie intenționează să o filtreze.

luminator-casa-de-baloti-de-paie

Planurile celor doi nu se opresc aici: „Vrem să clădim o casa de tip Earthship, din cauciuri, alta din segmenți de bușteni și înca una din saci de pamant. Vom organiza workshop-uri, astfel încat oamenii să vadă practic cum pot construi ecologic. Totodata, dorim să ne oferim propria hrană, la parametri cât mai mari. Vrem să mai facem o grădina, o seră săpată în pământ, un turn, un lac”, încheie actorul.

Sursa foto: Facebook /Gospodaria Noastra

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?