Distribuie prietenilor:

„Dragele noastre fete!” Trei femei de succes te încurajează să fii curioasă și să-ți urmezi visurile (Foto)

„Dragele noastre fete!” Trei femei de succes te încurajează să fii curioasă și să-ți urmezi visurile (Foto)
Distribuie prietenilor:

Ziua Internațională a Fetelor este momentul potrivit pentru a vorbi despre problemele cu care se confruntă acestea, barierele psihologice și sociale pe care le întâlnesc. Adolescentele au nevoie de susținere, încurajare și motivație pentru aș urma visurile, dar și de valori ce trebuie să le ghideze în viață.

Am întrebat trei femei puternice ce sfaturi ar oferi fetelor. Vedeți și voi ce au răspuns!

 Nighina Azizov, CoFondator LeaderSHE Young Women Leaders
 „Încurajez fetele să fie curioase și să decidă singure ce vor să facă în viață, în materie de profesie. Să gândească în afara cutiei și să se implice în activități care în viitor le va determina cariera.
Implicarea ar trebui să fie motto-ul existenței lor.
Le-aș încuraja să fie active și să învețe lucruri utile care le-ar ajuta să se poziționeze pe piața muncii și să primească satisfacție de la activitatea realizată.
Implicarea nu încurca niciodată!”
Sanda Diviriceanu, psiholog, femeie de afacere
 „Fetele noastre, fete! Mi-aș dori foarte mult să fie pe cât sunt de frumoase pe atât să fie de fericite. Aș fi vrut să văd cât mai multe fete care se dezvoltă, sunt curioase și îți crează un viitor propriu, nu unul al părinților sau a prietenilor. Le doresc să aibă acest curaj de a lua decizii și de a fi responsabile de deciziile luate, să nu le fie frica!
Viața este foarte inteligentă și știe când și cum să-ti acorde suport!
Aș mai vrea să le doresc să aiba grija nu doar de frumusețea exterioara ci și de cea interioara, mereu”.

 

Eugenia Iurco, coordonatoare Gender și Tineret, Corpul Pacii SUA în RM

 „Urmați-vă visul și pasiunea, și fiți independente financiar. Nu lăsați pe nimeni să vă demoralizeze și să vă spună unde vă este locul.

Locul tău este acolo unde vrei tu să fii, iar limitele și hotarele sunt doar în interiorul nostru.

Fiind o adolescentă la țară multe weekendu-ri le petreceam ajutând părinții și învățând, fără să mă pot distra prea mult…dar ca recompensă pentru multă muncă de voluntariat și credință în visul meu pentru echitatea de gen, am un job de vis care mi-a dat opurtunitea să întâlnesc profesioniști de pe toate contintentele, să călătoresc dar și să contribui la schimbarea de stereotipuri si dezvoltare comunitară în multe localități din Moldova”. 

 

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?