Elie Saab și-a prezentat colecția inspirată din Game of Thrones! Materialele prețioase și broderiile folosite sunt superbe(Foto)

Elie Saab și-a prezentat colecția inspirată din Game of Thrones! Materialele prețioase și broderiile folosite sunt superbe(Foto)

Celebrul serial lansat în 2011 a  ajuns la al șaptelea sezon, iar evenimentul nu a putut trece fără a fi marcat și de industria modei. Elie Saab a lansat o colecția haute couture pentru toamnă-iarnă 2017-2018, având la bază ținutele medievale. Costumația actorilor atrage atenția de fiecare dată, iar designerul Michelle Clapton câștigătoarea premiului Emmy are grijă de detaliile costumelor purtate de actori pe platourile de filmare. Pentru sezonul șapte la costumație a lucrat April Ferry.

Aceasta a povestit într-un interviu pentru Harpar Bazaar câtă muncă este în spatele apariţiilor impecabile ale personajelor pe micul ecran. Departamentul costume pentru serialul „Urzeala tronurilor“ numără nu mai puţin de 100 de persoane. Un număr relativ mic ţinând cont că pentru fiecare sezon în parte este nevoie de 700 de costume individuale, multe dintre ele folosite în scenele unde apar înfruntări între armate. Din cei 100 de angajaţi, zece oameni muncesc din greu doar pentru a face costumele să pară purtate, aspect esenţial pentru veridicitatea serialului.Popularitatea imensă de care se bucură serialul a însemnat în mod firesc preluarea anumitor detalii în modă, aşa cum se întâmplă de regulă cu producţiile cinematografice sau de televiziune extrem de îndrăgite de marele public, scrie adevărul.ro

627x0 (1)
Brandul de lux Elie Saab a exploatat din plin ocazia pentru colecţia de haute couture toamnă-iarnă 2017-2018, desfăşurată la Paris la începutul acestei luni. Rochiile lungi, drapate, cusute cu paiete şi fire aurii şi argintii, din mătase, catifea şi satin, au fost completate, pentru un efect regal, de cape acoperite cu fulgi de marabu, imitând mantiile din blană ale membrilor familiei Stark. Pe podium s-au regăsit şi modele de rochii inspirate de cele purtate de personajele Daenerys Targaryen, Sansa Stark şi de Cersei Lannister, dar şi de malefica Melisandre.

627x0 (2)

De altfel, cele trei au şi cea mai bogată garderobă din serial, după cum a dezvăluit costumiera Michele Clapton. Pentru a intra mai bine în povestea „Urzeala tronurilor“ până şi spaţiul în care s-a desfăşurat prezentarea a fost decorat pentru a aduce oarecum aminte de sala tronului din Winterfell, cu „sigiliile“ casei Elie Saab coborând din tavan şi rânduri de scaune din lemn pentru spectatori. Deloc surprinzător, tematica show-ului a fost „A Tale of Fallen Kings“ (Povestea regilor detronaţi – lb. engl.)

627x0 (3)

„Reginele războinice ale lui Saab au măturat podiumul cu rochii lungi şi unduitoare. Totuşi, nu sunt haine pentru război, ci mai degrabă pentru o gâlceavă romantică. Materialele preţioase, cu broderii elaborate, tuluri şi muselină, au lăsat să se întrezărească seducător trupuri tinere. Saab are o viziune nostalgică a puterii feminine din timpuri medievale, dar tocmai asta îl face să rămână unul dintre designerii cu cele mai seducătoare colecţii. În definitiv, cine poate să rezinte în faţa unui basm? Vine iarna, doamnelor, aşa că pregătiţi-vă rochiile!“, a comentat editorul „Vogue“ Nicole Phelps piesele vestimentare realizate de creatorul de modă libanez, menționează adevărul.ro