Ellen Pompeo, vedeta serialului Grey’s Anatomy, dezvăluie cum și-a negociat salariul(Foto)

Ellen Pompeo, vedeta serialului Grey’s Anatomy, dezvăluie cum și-a negociat salariul(Foto)

Actrița din serialul Grey’s Anatomy și-a negociat salariu pentru următoarele două sezoane. 20 de milioane dolari- atât va primi pentru rolul său. Ellen Pompeo a subliniat necesitatea egalității salariale și crede că este o miză importantă pentru afacerile hollywoodiene.

Lansat în 2005, serialul din lumea medicală care se desfăşoară într-un spital imaginar din Seattle a depăşit recent 300 de episoade şi îşi menţine în continuare cotele de audienţă, cu peste 12 milioane de telespectatori.

Ellen Pompeo (48 de ani) a explicat, într-un interviu acordat publicaţiei „The Hollywood Reporter“, că noul său angajament prevede un onorariu de 575.000 de dolari per episod pentru viitoarele sezoane, 15 şi 16, la care se adaugă un bonus, reprezentând în total peste 20 de milioane de dolari per sezon, scrie Agerpres.
Actrița are o relație de prietenie cu producătoarea serialului, iar pe parcurs a obținut încrederea datorită capacităților și aptitudinilor de care este sigură.

Am 48 de ani acum, aşa că am ajuns în cele din urmă în situaţia de a fi OK cu a cere ceea ce merit, iar asta vine odată cu vârsta. Acum, poate că şi educaţia mea catolică irlandeză m-a construit în acest fel, dar nu am vrut niciodată să fiu percepută drept lacomă. Sau poate că doar femeile nu vor asta, asta e problema noastră; un bărbat nu ar avea nicio problemă să ceară 600.000 de dolari pe episod. Iar ca femei, reacţionăm în felul acesta: «Oh, pot să cer o astfel de sumă? Este în regulă? Am sunat-o pe Shonda şi am întrebat-o: «Sunt prea lacomă? Exagerez eu?»“, a declarat actriţa.

.
Mai mult de atât, serialul Grey’s Anatomy va continua cât timp va dori Ellen Pompeo, spune producătoare.

Potrivit Forbes, cel mai bine plătită actriţă de televiziune este în prezent Sofia Vergara, care joacă în serialul de comedie „Modern Family“, fiind plătită cu 41,5 milioane de dolari per sezon, devansând-o pe Kaley Cuoco din „The Big Bang Theory“ (CBS), care primeşte 26 de milioane de dolari.

Foto: NY Daily News, variety.com