Ești pasionat de design și te preocupă ideile inovative? Atunci concursul „Sculptură pentru Parcul Meu” este pentru tine! (Foto)

Ești pasionat de design și te preocupă ideile inovative? Atunci concursul „Sculptură pentru Parcul Meu” este pentru tine! (Foto)

Echipa proiectului Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil, în parteneriat cu platforma Design Cafe&Club lansează concursul „Sculptură pentru Parcul Meu”. În cadrul competiției, ce se va desfășura în perioada 1 martie – 31 mai 2018, vor fi selectate schițe de sculpturi. Cele mai bune dintre acestea s-ar putea regăsi în zona izvoarelor din parcul Valea Trandafirilor după modernizarea acesteia. Renovarea zonei reprezintă una dintre inițiativele organizatorului concursului.

Perioada de înscriere la concursului „Sculptură pentru Parcul Meu” începe din data de
1 martie 2018. La concurs pot participa persoanele care au atins vârsta de 18 ani și studiază sau au studiat în cadrul unor instituții de învățământ din domeniile industriilor creative. Organizatorul concursului, echipa proiectului Parcul Meu va premia cele mai reușite lucrări conform votului online al publicului și votul juriului specializat.  Valoarea premiilor bănești este de 10.000, 5.000 și 2.000 de lei pentru locurile I, II și III, respectiv.

Persoanele interesate să afle mai multe detalii despre condițiile de participare la concurs și metoda de jurizare, sunt invitate să acceseze site-urile online www.designcafeclub.md și www.parculmeu.md, secțiunea concurs. Pe aceste pagini sunt deja plasate următoarele documente: Regulamentul concursului „Sculptură pentru Parcul Meu”, Fișa sintetică și Formularul de înscriere.

Renovarea zonei izvoarelor din parcul Valea Trandafirilor

În cadrul proiectului Parcul Meu, compania Ongan Tekstil și-a propus să renoveze și să modernizeze zona izvoarelor din parcul Valea Trandafirilor. Acțiunea ce urmează a fi desfășurată presupune instalarea filtrelor pentru a transforma apa ce curge din izvoare în apă potabilă. De asemenea, în cadrul aceleiași acțiuni urmează a fi modernizată și zona de odihnă aferentă zonei izvoarelor prin amenajarea teritoriului, renovarea, instalarea mobilierului urban și înfrumusețarea zonei cu obiecte de artă, inclusiv sculpturi schițele cărora urmează a fi identificate prin intermediul concursului “Sculptură pentru Parcul Meu”. 

Platforma Design Cafe&Club este o comunitate compusă dintr-un mecanism complex ce urmărește un ansamblu de activități curriculare din domeniul design-ului, arhitecturii, artei și industriilor creative. Aceasta cuprinde: platforma online, școala de design, revista, seminare tematice, training-uri, offline-uri, piața de design online, având drept obiectiv stabilirea relației între cadrul didactic și cel de afaceri. Prin intermediul platformei  ”Design Cafe&Club” ne-am propus să promovăm o politică de dezvoltare și susținere a unei culturi sociale a specialiștilor autohtoni din domeniu, dar și promovarea industriilor creative la nivel național.