Fericirea, frica și trădarea într-un spectacol inedit! Ola TABU și Nicolae Jelescu au trezit fiori prin „Spectacol 6.9” (Foto)

Fericirea, frica și trădarea într-un spectacol inedit! Ola TABU și Nicolae Jelescu au trezit fiori prin „Spectacol 6.9” (Foto)

Ieri seara, Teatrul Alexei Mateevici a devenit neîncăpător pentru cei care au venit la premiera „Spectacol 6.9”.

Karizma, eroina proiectului Ola TABU și Nicolae Jelescu au adunat cele mai profunde emoții, prin intermediul personajelor interpretate. Ei au reușit să trezească fiori, iar fiecare spectator prezent în sală a simțit trădarea, durerea, fricile montate cu atâta măiestrie de către Alla Donțu.

Lucrarea reprezintă un act de meloterapie, un performance, care urmărește să scoată în evidență luptele interioare duse de femei. Acțiunea ia forma unui dialog între El – psihanalistul și Ea – clienta, prin urmare, aceștia discută despre: fericire, frică, dramă, dragoste, dezamăgire, pasiune.

„Spectacolul 6.9 este o stare în primul rând, o luptă a contrariilor, dar e foarte filozofic ceea ce spun. Cred că cel mai bine e să lăsăm loc pentru spectatorii care vor ajunge în sală, să deseneze ei până la sfârșit mesajele din spatele spectacolului: bărbați, femei, frici, viața noastră cotidiană și despre doi oameni foarte dragi mie: Nicolae Jelescu și Karizma”, spune regizoarea și producătoarea Alla Donțu.

Piesa a combinat perfect mai multe forme ale artei, teatrul cu toate mișcările scenice, care te făceau să trăiești fiecare stare a artiștilor. Muzica live asigurată de Octavian Coteț la pian și vocea Karizmei au stors lacrimi și a lăsat cu fiori reci spectatorii.

„Am vrut să combin mai multe dimensiuni ale artei, începând de la muzică, dans, mișcare, lumină, sunet și teatrul acesta este extraordinar de frumos și îmi pare rău că puțină lume venea aici. Pentru noi acesta este cel mai cald teatru”, a declarat regizoarea.

Titlul are și el o semnificație:

„Este alb și negru, noi avem o morală a spectacolului și anume pe alb sau pe negru să punem punctul, adică de multe ori alegem să punctăm anumite lucruri în viață, fie din partea întunecată sau din partea luminoasă. Este bărbatul și femeia, începutul și sfârșitul”, a adăugat Alla  Donțu.

Pe tot parcursul spectacolului, actorii au menținut un contact cu publicul, ca într-o confesiune de suflet, de aici și impresiile spectatoriilor au fost pe potrivă:

„Mi-a plăcut foarte mult și a fost un spectacol senzațional! Atât actorii, cât și cei care au stat în spatele acestui proiect au făcut ceva deosebit. Plus că are o temă foarte actuală”, ne spune Daniela Cuțu, spectatoare.

La finalul spectacolului femeile din sală au primit în dar flori și asta se va întâmpla de fiecare dată când se va juca piesa. La fel, au pus câte un punct unde au crezut ei că este necesar.

Pe alb sau pe negru.

Photo credit: Nata Eftene