Fotografia unui moldovean, oferită exemplu pentru fotografii internaționali

Fotografia unui moldovean, oferită exemplu pentru fotografii internaționali

Arta nu are granițe. Asta demonstrează și fotografia realizată de Victor Pictor, un maestru care pune accent pe fotografia conceptuală, în care prezintă fiecare etapă a vieții unui om.

Fotografia unui moldovean este cap de listă al unui articol care demonstrează cum pot fi utilizate frumos umbrele în fotografii. Este vorba despre imaginea realizată de Victor Pictor. Întrebat de evenimente.md, acesta ne-a spus care este povestea din spatele acestei fotografii:

„Fotografia a fost făcută cu vreo 6 ani în urmă. Ne pregăteam de un shooting cu Valeria Nicov, o idee mai conceptuală –  retro classik – portrete unde era folosit un aparat medium format cu peliculă.

Mergând spre destinație, la 6 dimineață vara – am și observat aceste luminițe vii prin pălărie și neam oprit pe câteva secunde să facem o poza simplă cu aparatul foto digital. O poză simplă fără multa gândire, realizată, practic, din mers. Acasă, prelucrând-o,  am rămas surprins de varianta alb negru. Jucându-mă cu umbrele și puțin „noise” am creat efectul de peliculă.

Această fotografie, în scurt timp, a luat primul loc pe trei site-uri mondiale: mywed.ru (un site de nunți), photosight.ru și 1x.com. 

A fost și publicată și drept coperta unei cărți scrise în Paris. 

Denumirea fotografiei, am lăsat-o doar pentru emoțiile pe care le-am simțit mai târziu: Les larmes de soleil (lacrimile soarelui din franceză). Starea modelului și alb-negrul dramatic, plus picăturile create drept luminițe pe față -redau denumirea fotografiei”, ne spune Victor Pictor.

12801610_10153901014480450_3183068285101154846_n

Celelalte fotografii care prezintă cele mai frumoase umbre în arta fotografică, oferite drept exemplu de kulturologia.ru, le puteți vedea în continuare:

creative-hard-shadow-photography-20 creative-hard-shadow-photography-2 creative-hard-shadow-photography-3 creative-hard-shadow-photography-4 creative-hard-shadow-photography-5 creative-hard-shadow-photography-6 creative-hard-shadow-photography-7 creative-hard-shadow-photography-8 creative-hard-shadow-photography-9 creative-hard-shadow-photography-10 creative-hard-shadow-photography-11 creative-hard-shadow-photography-12 creative-hard-shadow-photography-13 creative-hard-shadow-photography-14 creative-hard-shadow-photography-15 creative-hard-shadow-photography-16 creative-hard-shadow-photography-17 creative-hard-shadow-photography-18 creative-hard-shadow-photography-19