#Hai la teatru: Repertoriul săptămânal la Teatrul Național Eugene Ionesco! (Program)

#Hai la teatru: Repertoriul săptămânal la Teatrul Național Eugene Ionesco! (Program)

Serile reci de noiembrie se fac mai calde la Teatrul Național Eugene Ionesco! Mergi la un spectacol cu cel mai bun prieten și bucurăte de arta teatrală de acasă. 

Vezi programul pentru 12-18 noiembrie! 

,, Arta convieţuirii ”, 16 noiembrie 

Regia: Petru Vutcărău

Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al căror băiat l-a lovit cu un băț peste față pe Bruno Vallon, lăsându-l fără doi dinți. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, civilizat, în încercarea de a păstra bunele maniere și respectul reciproc. Treptat însă totul degenerează într-o confruntare agresivă în urma căreia ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu.

Spectacolul este o comedie care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană și să revizuiți toate problemele ce țin de arta conviețuirii.

Veronique VALLON –  Alina ȚURCANU

Michel VALLON – Gheorghe PIETRARU

Annette REILLE – Natalia PRODAN

Alain REILLE – Anatoli GUZIC

“OSCAR ȘI TANTI ROZ”, 17 noiembrie

de Eric-Emmanuel Schmitt

Regia: Petru Vutcărău

Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în faţă, băiatul ştie că va muri. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit poveşti moderne, adevărate lecţii de viaţă. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca şi cum ar fi zece ani şi-l învaţă să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puţin singur.  Întregul spectacol este un vârtej de emoții amestecate: revoltă și resemnare în același timp, regret, iubire, speranță, durere, furie și înțelegere. Toate acestea se manifestă de multe ori asupra persoanelor din jurul lui Oscar, însă adevăratul destinatar este, de fapt, destinul.

Scenografie şi costume: Tatiana POPESCU

Director de Producţie: Boris GOLEA

Tanti Roz – Ala MENȘICOV 

Oscar – Silviu BOINCEANU

Tatăl lui Oscar – Laurenţiu VUTCĂRĂU

Doctorul Duserdolff – Anatol GUZIC

Mama lui Oscar – Alina ȚURCANU 

Peggy Blue – Valeria GARȚAN

Mama lui Peggy Blue – Iuliana VORNICESCU

Tatăl lui Peggy Blue – Stanislav COTROBAI 

Rezidenți:  Natalia PRODAN, Dumitru MAMEI, Radu CANȚÎR, Maxim CHIRIAC, Iulian BUBUIOC, Iulian CUJBA.

Durată spectacol: 2h / fără pauză.  Spectacolul este subtitrat în limba engleză și rusă.

,, Iubirea la proști ”, 18 noiembrie

de Francis Veber

Regia: M. Chris Nedeea

O comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin în lanț. Regizată de M. Chris Nedeea (România), după un text de Francis Veber.

Pierre, directorul unei edituri franceze, are obiceiul de a participa la dinee cu proşti, un fel de petreceri burgheze la care invitaţii vin însoţiţi de un „prost” spectaculos, care nu ştie că îi revine onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc a participanţilor la dineu preţ de o seară. În seara cu pricina, Pierre se îmbolnăveşte şi nu mai merge la dineu, unde era aşteptat împreună cu François Pignon, un jovial şi binevoitor conţopist, pasionat de modele în miniatură din chibrituri, care urma să joace rolul prostului. Şi îl joacă, dar nu la dineu, ci acasă la Pierre, unde totul devine imprevizibil, totul se încurcă, înaintând spre un deznodământ în efect de domino. Prin scenă se perindă, vreme de o oră şi jumătate, diverşi şi diverse, casa lui Pierre transformându-se într-un spaţiu de trecere, în care nimic nu mai e ce-a fost.

Pierre – Anatoli GUZIC

Christine – Tatiana MANOIL

Archambaud – Laurențiu VUTCĂRĂU

François – Gheorghe PIETRARU

Leblanc – Dumitru MAMEI

Marlène – Maria ANTON

Cheval – Iulian BUBUIOC

Pascal – Stanislav COTROBAI

Centralista- Natalia PRODAN

Bernard – Tudor ȚURCAN

Biletele pot fi cumpărate la casele teatrului sau online pe iTicket.md .