„În umbra pașilor tăi”, un roman de Vitali Cipileaga: „Nu este un roman tipic de dragoste”

„În umbra pașilor tăi”, un roman de Vitali Cipileaga: „Nu este un roman tipic de dragoste”

„În umbra pașilor tăi” – asta este scris pe coperta unei noi cărți scrise de Vitali Cipileaga, care a reușit să devină cunoscut pentru blogul său devorbacutine.eu și pentru compilația de eseuri din cartea „De vorbă cu Emma”.  „În umbra pașilor tăi” este o altă provocare pentru el. Este primul roman scris de Vitali Cipileaga și care va fi prezentat, în curând, publicului.

„Este primul meu roman și, evident, se deosebește mult de prima mea carte care presupunea o compilație de eseuri. Este o carte pe care am scris-o cu mai multă maturitate și cu mai multă responsabilitate. Nu este un roman tipic de dragoste, deși tema este omniprezentă pe tot parcursul poveștii în contexte diferite. Este, mai degrabă, un roman psihologic, care îndeamnă spre introspecție”, ne spune Vitali.

Theodor este cel care trăiește fiecare cuvânt și literă de pe paginile prinse de cotor. „Nu este o persoană reală, în schimb este personajul central, în pielea căruia s-ar putea regăsi mulți tineri. O parte din povestea lui este inspirată dintr-un caz real.”

Theodor nu se întâlnește cu Emma: „Emma e în biblioteca a mii de cititori, aproape de poveștile lor de viață și de sufletele lor. Emma vieții mele îmi este alături în fiecare zi și mă susține să fiu mai bun, mai profesionist și mai motivat.”, ne povestește Vitali Cipileaga.

Lansarea oficială a romanului va avea loc în vinerea aceasta, pe 23 decembrie.  În librării va la scurt timp după. Echipa din spate deja lucrează și la o versiune audio a romanului.

Istoria romanului este și mai frumoasă dacă o afli din spatele cortinei. Pe parcursul timpului cât a fost scrisă. „Carte a trecut prin multe alături de mine, pentru că am gândit-o și regândit-o de nenumărate ori.  A călătorit și la propriu, întrucât o mare parte din roman a fost scrisă în cele peste 150 de ore cu trenul, destinațiile Iași și București. Pentru că acțiunea are loc preponderent la București, am ales să merg  mult și pe jos, pentru a mă documenta personal despre locațiile care apar în roman sau care m-au inspirat în crearea unor locații fictive.”

„Au fost cazuri în care am exclus zeci de pagini, pentru că îmi dădeam seama că se putea mai bine. Am dorit să vin în fața cititorului cu un conținut organic și logic, cu o poveste și personaje bine construite, iar acest lucru implică timp, concentrare și nenumărate redactări.”

Cine este Vitali Cipileaga? Este un om creativ, altruist și perseverent, care vrea să facă ceea ce-i aduce bucurie, mai ales dacă munca sa aduce la rândul ei bucurie altor oameni. „Sunt un norocos că am posibilitatea să cresc , să devin mai bun în ceea ce fac și sunt  onorat că pot avea un impact pozitiv în viețile cititorilor mei. Dar cel mai important pentru mine este faptul că am o familie pe care o iubesc nespus de mult și alături de care mă simt fericit.

La final, ce am mai fi putut să întrebăm?!

Ai vorbit cu Emma, ai scris ce simte Theodor, cine ar putea fi următorul erou – un copil?

Următorul erou/eroină  este o enigmă și pentru mine. Îl/o voi descoperi la momentul potrivit. Până atunci însă trăiesc împlinirea pe care mi-o oferă În umbra pașilor tăi.