Distribuie prietenilor:

Încep Zilele Filmului American, ediția a 12-a! Care sunt producțiile pe care le poți vedea în acest an (Foto)

Încep Zilele Filmului American, ediția a 12-a! Care sunt producțiile pe care le poți vedea în acest an (Foto)
Distribuie prietenilor:

În perioada 19-22 aprilie, la Centrul Cultural Odeon din Chișinău, se vor desfășura Zilele Filmului American, ediția a 12-a. Toți doritorii vor avea acces liber la toate proiecțiile.

Genericul ediției din acest an este sportul și spiritul uman. Majoritatea dintre cele nouă filme incluse în program sunt bazate pe fapte reale.

Genericul ediției din acest an este sportul și spiritul uman. De la baschet la box, baseball și fotbal american – aceste filme te vor motiva să vrei să-ți reînnoiești abonamentul la sală și să-i arăți lumii întregi de ce ești în stare. Subiectele sunt demne de Hollywood, dar sunt bazate pe fapte reale. De la Jackie Robinson, care accede în Liga Majoră a Baseball-ului și până la o echipă de baschet dintr-un orășel mic din statul Indiana, care sfidează improbabilitatea de a câștiga un campionat – acestea sunt filme care continuă să inspire și să ne amintească cât de măreți putem fi.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc joi, 19 aprilie, cu filmul „Mândria Yankeilor” în regia lui Sam Wood. Vineri, 20 aprilie vor fi difuzate filmele „Invincibil” de Ericson Core și „Luptătorul” de David O. Russell.

Sâmbătă, 21 aprilie, va fi prezentat filmul „Antrenorii” de David Anspaugh, filmul „42” de Brian Helgeland și pelicula „Moneyball: arta de a învinge” de Bennett Miller. Duminică, 22 aprilie, va rula filmul animat „Mașini 3”, după care va fi proiectat filmul „Vis împlinit” de Peter Berg. Festivalul va fi închis cu „Miracolul” în regia lui Gavin O’Connor.

Filmele vor fi prezentate în original, cu subtitrare în limba română.

Zilele Filmului American sunt organizate anual la Chișinău de Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Mai multe despre programul festivalului puteți găsi  pe pagina de Facebook, dar și la Centru Cultural Odeon.

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?