Distribuie prietenilor:

Institutul PANTONE a ales culoarea anului 2018! Ne amintește de celebra piesă „Purple Rain” (Foto)

Institutul PANTONE a ales culoarea anului 2018! Ne amintește de celebra piesă „Purple Rain” (Foto)
Distribuie prietenilor:

Culoarea anului 2018 aleasă de prestigiosul institut este violet-aprins, o culoare saturată şi intensă, asociată cu roialitatea şi globurile de cristal. „Violetul este o culoare complexă. Trăim vremuri complexe, iar vremurile complexe cer culori complexe“, a declarat directorul executiv al institutului, Lee Eiseman, potrivit fastcodesign.com.

O lume violet-aprins

Directorul executiv a motivat alegerea renumitului institut mărturisind că au fost luate în considerare şi problemele sociale cu care se confruntă societatea actuală şi a făcut referire, de asemenea, la alegerile politice făcute de administraţia prezidenţială a Statelor Unite Ale Americii:   „Ne luptăm cu o administraţie care doreşte să anuleze decenii de progrese în domeniul drepturilor civile, a justiţiei economice, a ecologizării şi multe altele. Ne confruntăm cu inegalitatea şi abuzul de gen. Dar pe cât de repede aceste forţe ne aruncă în trecut, pe atât de rapid noi ne îndreptăm spre viitor datorită inovaţiilor puternice în domeniul biotehnologiei, inteligenţei artificiale şi designului“, a declarat Eiseman.

Digital Agency Network

„Violetul, din toate culorile din spectru, întruchipează această situaţie foarte bine. Paradoxal, violetul aprins este o nuanţă foarte provocatoare, dar este şi o culoare liniştitoare, în acelaşi timp. Acesta este genul de culoare care ne trimite, din punct de vedere istoric, la originalitate, ingeniozitate şi gândire vizionară. Acestea sunt elementele de care avem nevoie pentru a crea un viitor semnificativ. Invenţia şi imaginaţia sunt ceea ce căutăm în vieţile noastre personale şi în lumea afacerilor. Oamenii caută acel «glonţ magic» şi această nuanţă este cea perfectă pentru a ne trimite acolo…Este intrigantă, fascinantă şi magică“, a adăugat directorul executiv.

Tot în 2017 Pantone a creat o nouă nuanţă pentru a aduce un omagiu regretatului cântăreţ Prince, care a murit pe 21 aprilie 2016,  la vârsta de 57 de ani. În colaborare cu administratorii averii lui Prince, a anunţat lansarea unei noi nuanţe de violet numită „Love Symbol #2“, titlu inspirat de sigla cântăreţului şi pianul purpuriu Yamaha, şi a fost deja înscrisă în celebrul catalog Pantone, devenind totodată culoarea brandului creat în jurul artistului, scrie The Guardian.
  De-a lungul carierei, Prince a fost întotdeauna asociat cu această culoare, redată în albumul şi filmul „Purple Rain“, dar şi în ţinutele sale vestimentare. Potrivit CNN, Victoria Finlay, autoarea volumului „The Brilliant History of Color in Art“, violetul este o culoare foarte specială, asociată cu roialitatea şi biserica. Pantone determină culoarea anului, din anul 2000, prin studierea tendinţelor modei şi prin studierea produselor deja existente, precum şi a celor care urmează să fie lansate. Predicţiile oferite de institut influenţează şi relailerii mondiali, precum şi designerii, care se adaptează standardelor.

People

Sursa

zvr
Cum ți s-a părut articolul?

ULTIMELE

zvr
Cum ți s-a părut articolul?